21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.03.2022 10:15 | Son Güncelleme: 12.03.2022 10:42

Aybar kar fırtınasında en kötü gün uyarısı

İstanbul'da çarşamba başlayan ve Aybar ismi verilen kar fırtınasının etkisi devam ediyor. Uzmanlar ve yetkililer 'Evden çıkmayın' uyarısı yaparken, 18.00'den sonra yağışların etkisini artıracağı açıklandı. Peki uydu görüntülerine de yansıyan Aybar ne zaman bitecek? İşte son verilerle hava durumu...
Aybar kar fırtınasında en kötü gün uyarısı

Kışı geride bırakacağı son dönemeçte batısından doğusuna soğuk hava ve kar yağışının etkisi altına giren Türkiye genelinde beyaz esaret yaşanıyor. İstanbul'da ise kar ve tipi etkisini artırdı. Perşembe günü uyarıları dikkate alarak özel araçlarıyla dışarı çıkmayan sürücüler dün kent yollarındaydı. Tedbirsiz sürücüler nedeniyle yine trafik yoğunluğu yaşandı. İşe gitmek için yola çıkan vatandaşlar ise yollarda kalınca isyan etti. İstanbul'a bugün yağış bırakacak kar kütlesi ise şehre ulaşmak üzere...

İstanbul'da beklenen kuvvetli kar yağışı meteoroloji radarına yansıdı

 

Akşam saatlerinde İstanbul'da yoğun kar

Bugün akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor.

Pazar günü etkisini kaybedecek

Meteoroloji'den yapılan son uyarıda "Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi

 İstanbul'da bugün beklenen kar yağışının uydu görüntüsü...

 


Vali Yerlikaya'dan açıklama

Meteoroloji'nin İstanbul için turuncu kod verdiğini dile getiren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Bu akşam ve pazar günü için çok dikkatli olmamız lazım, biz tedbirlerimizi aldık" dedi.

Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi: 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; ; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Yalova, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa), Hakkari çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, Ege'nin iç kesimleri ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava durumu

Yapılan son tahminlere göre beklenen sıcaklıklar ve hava durumu şöyle olacak

ANKARA: -1, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı.

İSTANBUL: 1, Çok bulutlu, aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

İZMİR: 6, Parçalı ve çok bulutlu.

KOCAELİ: 1, Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.

MANİSA: 5, Parçalı ve çok bulutlu.

A.KARAHİSAR: -4, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere hafif kar yağışlı.

ADANA: 12, Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri, öğle saatlerinden sonra batı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı.

ANTALYA: 11, Parçalı ve çok bulutlu.

HATAY: 11, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu.

ESKİŞEHİR: -2, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı.

KAYSERİ: -2, Parçalı ve çok bulutlu.

BOLU: -3, Çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere hafif kar yağışlı.

ZONGULDAK: 0, Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yerel olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı.