07 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2024 11:00 | Son Güncelleme: 23.07.2024 14:35

Bahçeli'den 154 kişilik liste açıklaması: Dosya elimizde günü geldiğinde eyleme geçilecek

Devlet Bahçeli "Bazı çevreler 2024 yılının içerisinde MHP'ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralar, küçük görmeler, suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir. Dosya elimizdedir, günü geldiğinden eyleme de geçecektir" dedi
Bahçeli'den 154 kişilik liste açıklaması: Dosya elimizde günü geldiğinde eyleme geçilecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

  • Yeni yüzyıl Türkiye için emsalsiz fırsatlarla doludur. Milli birlik ve beraberlik içinde bu fırsatları yakalayacağımız düşüncesindeyim. Milletimizin hassasiyetleri üzerinde oynama yapanlar, çok tehlikeli provokasyonları birer birer sahneye sürmektedir.
  • Muhalefetin umut bağladığı, bölücülerin ve teröristlerin kukla olarak hizmet ettiği Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesi etkileri olacak bir gelişmedir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve iktidarını devirme planları yapanların kendileri tasfiye olmaktadır.
  • Azgınlaşmış tahrikleri dikkatle yakınan takip ediyoruz. Türkiye'nin bölünmesi hususunda kapalı devre işbirliği halinde olan ve siyasi ortaklık kuran CHP ile DEM'in ateşle oynadığı malumlarınızdır.
  • Bugünler de CHP Genel Başkanı'nın Kürtler eşit hissedene kadar mücadeleye devam edeceğiz açıklaması yakından tanıdığımız bölücü bir ağızdır. DEM'lenen CHP demokrasimize leke sürmektedir.
  • CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde DEM'in kullanımındadır. Türk milleti köksüz ve kötü niyetlileri görmektedir.
  • Karamsar tablolar çizenler kötümser telkinlerle vakit geçirenler gerçek manada Türkiye’nin gücünü kavramaktan aciz düşenlerdir. CHP genel başkanının tarihin en ağır ekonomik krizinin yaşandığını iddia etmesi ülkesine ve milletine itibar etmeyen bir siyasetçinin deli saçmasıdır. Halbuki Türkiye ekonomisi güven verici hamlelerle istikrarlı bir yükseklik kulvarındadır.
  • Azalan dış finansman ihtiyacı ile artan uluslararası rezervler ekonomik dengelemeyi tetiklemektedir. Türkiye ekonomisi en kötü senaryoların engellemelerine takılmadan hızla ilerleme kaydetmektedir.
  • Toplumun her kesimi büyümenin nimetlerinden elbette istifade edecek özellikle istismar eden emeklilerimiz hak ettikleri sosyal seviyeye kavuşacaklardır. MHP’nin ve Cumhur ittifakının ortak gayesi budur.

  • Uluslararası kredi derecelendirme şirketlerinin ekonominin pozitif ivmesini teyit etmesi sevindirici bir gelişmedir. Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte artan rezervler ekonomik dengelemeyi tetiklemektedir.
  • Toplumun her kesimi büyümenin nimetlerinden elbet istismar edecek. Hak ettikleri ekonomik seviyeye kavuşacaklardır. Cumhur İttifakı'nın ortak gayesi budur.
  • CHP Genel Başkanı'nın her çiftçiye bedava traktör vaadiyle yoksul vatandaşlarımıza tam altın sözü tam bir aldatmadır. Bir siyasetçinin kuyruklu yalanı olarak şu an bile hafızalarda tazeliğini korumaktadır.
  • Elbette dar ve orta gelirli, muhtaç ve yoksul vatandaşlarımıza her desteğin verilmesi sosyal devlet anlayışının bir gerekçesidir.
  • CHP'nin tek yaptığı bol keseden atıp tutmaktır. Üstelik parti içi gerilim ve hesaplaşmalar CHP yönetimini sürekli zora sokuyor, gündemi değiştirme hevesleri de sürekli kursaklarında kalıyor.
  • Siyasi kozmik odası işgale uğradı, güvenlik duvarları yıkıldı, karar organizması çoklu organ yetmezliğiyle komaya girmiştir.
  • Bu tuzakların mimarı da dış güdümlü zillet cephesidir. CHP yönetiminin yumuşama ya da normalleşme çağrıları baldıran zehrinden başka bir şey değildir.
  • CHP Genel Başkanı'nın Kıbrıs sorununun çözümünün vatan toprağı vermekle mümkün olacağını söyleyen eksi cumhurbaşkanını ziyaret etmesi akıl durmasıdır.
  • Türk milleti tek yürek halinde Kıbrıs davasına inanmakta ve arkasında durmaktadır. Yıldönümünde soydaşlarımızla beraber olmaktan şahsım adına büyük bir sevinç duydum.
  • Kıbrıs sadece üzerinde hayat sürülen bir ada değil. Türk milletinin tarih ve şehitlik kardeşlik varoluş anıtıdır. Tüm dikkatlerin odağı Kıbrıs'tır. Öteden beri açık veya gizli hesaplaşmaların ağırlık merkezi Kıbrıs'tır. 
  • On yıllar boyunca çözümsüzlüğün çözüm olarak dayatılması, boşuna değil. Kıbrıs'ta barışın tesisinden ödü kopanlar vardır ve bunların oyunları kesintisiz şekilde sahne almaktadır. 
  • Girit'te ne yapıldıysa Kıbrıs'ta da aynısı planlanmıştır. Şayet Türkiye'nin 50 yıl önce müdahalesi olmasaydı Doğu Türkistan'da, Gazze'de yaşanan dramların aynısı yaşanacaktı.
  • Bir Yunan şarkıcının İzmir Çeşme'de Türk bayrağına ve Atatürk posterlerine yaptığı saygısızlık sabrımızı zorlayan bir başka örnektir.
  • Bu kafa yapısıyla değil komşuluk hukuku ilişki kurmanın ne kadar mümkün olduğu ayrıca ele alınmak  zorundadır. 
  • CHP Genel Başkanı Kıbrıs'ta federasyon sistemini ve AB sürecini destekleyeceğini söylemesi Rumların değirmenine su taşımaktadır. 
  • Eşitlik temelinde çözümden kaçmak çözümsüzlüğü siyasi strateji görenlerin vurgun yemiş mantığıdır.
  • Kıbrıs Türk Devleti muhakkak tanınmalıdır. Kıbrıs Türk Devleti umut ediyorum ki günü ve saati geldiğinde dünya çapında tanınacak. Artık başka bir alternatif kalmamıştır.
  • 2022 yılının kasım ayında KKTC'nin Türk devletler teşkilatında gözlemci üye statüsü kazanması uluslararası sistemde tanınması açısından ciddi bir adımdır.
  • Yükselen Türkiye aynı şekilde Yükselen KKTC anlamına gelecektir. Bizim iki devletimiz olsa da milletimiz tektir. Adı da Türk'tür. 
  • Güney Kıbrıs'ı işgalin lojistik merkezi haline getirmeye çalışmaları, istikrarsızlık ortamını tırmandırmaktan ve Gazze katliamına destek vermekten başka bir anlam taşımayacaktır. 
  • Kıbrıs Türk'tür. Her zamanda böyle kalacaktır.
  • Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost kabul eder. Bu nedenle köpeklere karşı uygulanacak her türlü yanlışın karşısında durur. MHP, her türlü yanlışın karşısında duracaktır. Onlar cenabı Allah'ın yarattığı bir candır.
  • Bazı çevreler 2024 yılının içerisinde MHP'ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralar, küçük görmeler, suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir. MHP olarak bu gerçeği hatırlatmak istiyorum.
  • Sizlerle çok zaman beraber oluyoruz. Ama televizyonlarda ayrıldığımız kişiler var. Şu görmüş olduğumuz liste kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda nasıl konuştuklarının MHP'ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır.
  • Bu dosya elimizdedir, günü geldiğinden eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikte olacaktır. Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız.

Bahçeli'nin bahsettiği 154 kişilik liste

MHP, son olarak eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasıyla bir kez daha gündeme geldi. MHP'nin müdahillik talebindeki dilekçesinde, gazeteci ve parti genel başkanlarının da olduğu yüzden fazla isimden şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Sinan Ateş davasına "suçtan zarar gören" olarak katılma talebinde bulunan MHP'nin, başvuru dilekçesinde 154 kişinin ismini vererek mahkemeye çağrılmasını istediğini yazdı. Terkoğlu'nun aktardığına göre, MHP'nin mahkemeye verdiği 154 kişilik liste şu şekilde: 

Siyasetçiler: Özgür Özel, Deniz Yavuzyılmaz, Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır, Sezgin Tanrıkulu, Murat Bakan, Yunus Emre, Özgür Karabat, Cumhur Uzun, Ali Öztunç, Mustafa Adıgüzel, Mahir Polat, Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu, Uğur Poyraz, Turhan Çömez, Buğra Kavuncu, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ali Babacan, Erkan Baş, Levent Tüzel, Sevda Karaca, Alper Taş, Remzi Çayır, Hüseyin Baş, Salih Uzun, Cem Toker, Doğan Aydal, Ahat Andican, Aytun Çıray, Bahattin Yücel, Ali Haydar Fırat, Emin Şirin, Fikri Sağlar, Gülay Yedekçi, Mustafa Böğürcü, Nazif Okumuş, Önay Alpago, Bahadır Erdem, Turan Aydoğan, Yavuz Ağıralioğlu, Yavuz Değirmenci, Gaye Usluer, Nesrin Nas, Ufuk Söylemez, Gülistan Kılıç Koçyiğit.

Gazeteciler: Murat Muratoğlu, Akif Beki, Ali Kemal Erdem, Altan Sancar, Asuman Aranca, Atakan Sönmez, Ayşen Şahin, Bahadır Özgür, Barış Pehlivan, Caner Taşpınar, Çiğdem Toker, Deniz Zeyrek, Dinçer Gökçe, Nedim Türkmen, Elfin Tataroğlu, Elif Doğan Şentürk, Doğan Şentürk, Ersin Eroğlu, Fatih Ergin, Fatih Polat, Fırat Fıstık, Fikret Bila, Hakan Çelenk, Hilmi Hacaloğlu, Hüsnü Mahalli, İbrahim Kahveci, İnanç Uysal, İslam Özkan, İsmail Saymaz, Kemal Göktaş, Masum Gök, Mehmet Bal, Mehmet Tezkan, Merdan Yanardağ, Miyase İlknur, Murat Ağırel, Murat Karan, Murat Yetkin, Nevşin Mengü, Nevzat Çiçek, Nurcan Gökdemir, Orhan Uğurluoğlu, Özlem Akarsu Çelik, Emre Kongar, Sertaç Eş, Seyhan Avşar, Taha Akyol, Timur Soykan, Uğur Dündar, Yaşar Aydın, Yavuz Oğhan, Yavuz Selim Demirağ, Yıldız Yazıcıoğlu, Zübeyde Sarı, Mustafa Balbay, Mustafa Kurdaş, Hilal Köylü, Orhan Bursalı, Umut Taştan, Alican Uludağ, Namık Koçak, Özlem Gürses, Yalçın Doğan.

Hukukçular: Celal Ülgen, Afşin Hatipoğlu, Bülent Yücetürk, Ruşen Gültekin, Figen Çalıkuşu, Gürkan Çakıroğlu, İlhan Cihaner, Mehmet Saral, Muzaffer Nerse, Hasan Sınar, Salim Şen, Gamze Pamuk Ateşli.

Araştırmacı/Akademisyen: Can Selçuki, Ceren Kumbasar Mumay, Güven Gürkan Öztan, Berk Esen, Can Kakışım, Haldun Solmaztürk, İbrahim Uslu, Eren Aksoyoğlu, Erol Mütercimler, Mehmet Ali Kulat, Mehmet Yaşar Altındağ, Oğul Aktuna, Mithat Baydur, Öner Günçavdı, Sait Yılmaz, Ersin Kalaycıoğlu, İpek Özkal Sayan, Semih Turhan, Sezin Öney, Suat Özçelebi, Seda Demiralp, Osman Sert, Burak Cop, Barış Övgün, Necati Özkan, Tacire Bektaş, Tayfun Atay, Onur Alp Yılmaz, Gülgün Erdoğan Tosun.

Diğer: Türker Ertürk (emekli amiral), Hanefi Avcı (emekli polis), Ömer Zengin (Sinan Ateş’in arkadaşı).