30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.11.2023 11:35 | Son Güncelleme: 06.11.2023 11:55

Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi: Gündem'de Gazze var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'yi ziyaret eden ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile bir araya geldi. İkilinin gündeminde Gazze'deki durum ve bölgesel meseleler vardı
Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi: Gündem'de Gazze var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere gece saatlerinde Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı ve çok sayıda yetkili karşıladı. Dışişleri Bakanı Fidan ile mevkidaşı Blinken arasında yapılan resmi görüşmede, Gazze’deki durum, bölgesel meseleler ve ikili ilişkiler ele alınıyor.

Blinken'ın, Ankara'nın ardından Tokyo, Seul ve Yeni Delhi'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'ye gelmeden önce Orta Doğu turu çerçevesinde önce İsrail'in başkenti Tel Aviv'i ziyaret etmişti. Blinken ardından Ürdün'ün başkenti Amman'da, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dışişleri bakanlarıyla İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda görüşmüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, daha sonra sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği Batı Şeria'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir arara gelmişti. Batı Şeria'nın ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) geçerek GKRY lideri Nikos Hristodulidis ile görüşen Blinken, buradan Irak'ın başkenti Bağdat'a gitmiş, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile Gazze'deki gelişmeleri ele almıştı.

Kaynak: AA