28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 09.10.2022 19:22 | Son Güncelleme: 10.10.2022 11:03

Boğaziçi Üniversitesi mezunları ilk kez evlerinden başka bir yerde buluştu

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yapılmasına izin verilmeyen geleneksel Boğaziçi Mezunlar Buluşması bu yıl Beşiktaş Sanatçılar Parkı'nda düzenlendi
Boğaziçi Üniversitesi mezunları ilk kez evlerinden başka bir yerde buluştu

Bu yıl 'etkinliğin geniş katılımlı nitelik taşıması' nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yapılmasına izin verilmeyen Boğaziçi Mezunlar BuluşmasıBeşiktaş Sanatçılar Parkı'nda düzenlendi. Çok sayıda akademisyen ve eski Boğaziçi mezunlarının yer aldığı Boğaziçi Mezunlar Buluşması'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. 

Buluşmanın yapılacağı Akatlar Sanatçılar Parkı’na gidilmeden önce bildiri okundu. "İnanıyoruz ki, Mezunlar Günümüzü burada hep beraber çok kısa zamanda kutlayacağız" denilen bildiride aşağıdaki ifadelere yer verildi: 

"Sevgili Mezun Arkadaşlarımız,

Bu kilit son birkaç senedir canımızı en çok acıtan görüntülerin başında geliyor. Kampüsümüzün kapısına vurulan kilidi hepimizi hatırlıyoruz. Bugün fiziki bir kilitle karşılaşmadık belki ama burada güney kampüste Mezunlar Günü’nde buluşmamızın önüne kilit vuruldu. Hepinizin bildiği gibi, Güney Kampüste, şimdiye kadar her nedense göremediğimiz çalışmalar gerekçe gösterilerek, Mezunlar Günümüze izin verilmedi. Diğer taraftan yarın burada geniş katılımlı olabilecek bir etkinliğine izin verildiğini de biliyoruz. Bize izin verilmemesinin yorumunu sizlerin takdirine bırakıyoruz. Bizler YK üyeleri olarak bu kilidi, anahtarı bizde kalmak kaydıyla buraya bırakıyoruz. Yapacağımız ilk Mezunlar Gününü kilit açma töreni ile başlayacağını buradan herkese duyuruyoruz. Mezunlar günü için başvurumuzu Ekim sonu ve Kasım başındaki iki tarih opsiyonu ile birlikte Boğaziçi Yönetimine Cuma günü ilettik. Ve inanıyoruz ki, Mezunlar Günümüzü burada hep beraber çok kısa zamanda kutlayacağız. Bugün Akatlar Sanatçılar Parkı’nda buluşuyoruz. Hepinizi Sanatçılar Parkı’na saat 11.00’den itibaren bekliyoruz."

 

Cem Yılmaz'dan tepki 

Cem Yılmaz geleneksel Boğaziçi buluşmalarının her yıl olduğu gibi Boğaziçi kampüsünde yapılmamasına Twitter hesabından tepki gösterdi. Yılmaz, attığı tweette "Boğaziçi üniversitesi mezunlar derneği buluşmasını Boğaziçi mezunlar derneğinde yapılmasına Boğaziçi üniversitesi tarafından izin verilmemiş. Böyle de bi dezenformasyon görmedim!! Wooow diyoruz ve geçiyoruz! Hatta oo yeaah! ifadelerine yer verdi.