24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.11.2022 11:19 | Son Güncelleme: 14.11.2022 14:29

Bombacı suçunu itiraf etti: Saldırı talimatı Kobani'den

İstanbul Emniyeti'nden Taksim saldırganına ilişkin yapılan açıklamada, "Saldırgan Suriye uyruklu Ahlam Albashır. Bombacı sorguda PKK/PYD bağlantısını itiraf etti" denildi
Bombacı suçunu itiraf etti: Saldırı talimatı Kobani'den

İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü saldırganın yakalanmasıyla ilgili ayrıntıları paylaştı. Açıklamaya göre saldırıdan sonra 1200 kamera görüntüsü incelendi. Tespit edilen şüpheli kadının taksi ile Esenler'e gittiği belirlendi. Düzenlenen operasyonla yakalanan saldırganın Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğu ve sorguda PKK/PYD bağlantısını itiraf etti açıklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırganın ismini paylaşarak şu açıklamayı yaptı: "Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.  PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir."