27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 01.05.2024 13:17 | Son Güncelleme: 01.05.2024 14:17

Bozdoğan Kemeri'nde işçiler ile polis arasında gerginlik

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için Saraçhane'de toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplar, polisin müdahalesinin ardından dağıldı.
Bozdoğan Kemeri'nde işçiler ile polis arasında gerginlik - Resim: 1


1 Mayıs kutlaması kapsamında sabah saatlerinde Saraçhane'de toplanan CHP, DEM Parti, DİSK, KESK ve TMMOB'un da aralarında bulunduğu bazı siyasi parti ve sendika üyeleri, buradaki açıklamaların ardından Taksim Meydanı'na yürümek üzere harekete geçti.

Bozdoğan Kemeri'nde işçiler ile polis arasında gerginlik - Resim: 2

Yürüyerek Bozdoğan Kemeri'ne ulaşan gruplar, burada polis barikatıyla karşılaştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada bir süre polis müdürleriyle görüştü. Polis ekiplerinin Taksim Meydanı'na çıkışa izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine, gruplardaki bazı kişiler bu duruma tepki gösterdi.

Bozdoğan Kemeri'nde işçiler ile polis arasında gerginlik - Resim: 3

Bazı göstericiler yerlerinden söktükleri kaldırım taşlarını yere vurup parçalara ayırarak polise atarken, bazıları da ellerindeki pet şişeleri polise fırlattı. Atılan taşlardan biri alanda görevli olan bir emniyet müdürünün yüzüne isabet etti.

Bozdoğan Kemeri'nde işçiler ile polis arasında gerginlik - Resim: 4

Bu sırada gruptakilerden bazıları ise polise taş atan göstericilere tepki göstererek, taş atılmaması yönünde çağrı yaptı. Ellerindeki bayrak sopalarıyla da polise saldıran göstericiler, polisin biber gazıyla yaptığı müdahale üzerine geri çekildi.