18 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2024 15:43 | Son Güncelleme: 10.07.2024 16:25

Bozkurt işareti yapan doktorlar gündemde: MHP'li Ataman Özel'in 4 yıl önceki sözlerine tepki gösterdi

Sosyal medyada bozkurt işareti yapan doktorların fotoğrafların tartışılırken CHP lideri Özel'in dört yıl önceki sözleri de gündem oldu. MHP'li Ataman ise Özel'in sözlerine dair bir açıklama yayınlayarak, "Özel'in zihninin derinlerindeki Türk düşmanlığının bir kez daha ayyuka çıktı" dedi
Bozkurt işareti yapan doktorlar gündemde: MHP'li Ataman Özel'in 4 yıl önceki sözlerine tepki gösterdi

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt işareti nedeniyle milli futbolcu Melih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Karara tepki olarak birçok kullanıcı, sosyal medyada bozkurt işareti yaptıkları fotoğrafları paylaştı. Bunlardan biri de bir grup doktorun ameliyat sırasında bozkurt işareti yaparken paylaştıkları fotoğraf oldu.

"Yansızlıklarını korumakla yükümlüler"

Fotoğraf üzerine Türk Tabipler Birliği (TTB) bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Son zamanlarda basında ve sosyal medyada hekimlerin sağlık hizmeti sunarken politik kimliklerini belirten çeşitli işaretler yaptıkları görüntülerin yayımlandığı" belirtilerek, "Hekimlerin, tıpkı toplumun diğer üyeleri gibi, farklı politik düşünce ve değerlere sahip olmaları doğaldır. Hekimler ülkede ve dünyada gelişen olayların politik doğasına karşı kişisel olarak tutum almakta da doğal olarak özgürdür. Bununla birlikte hekimler, meslek ahlakı kuralları gereğince sağlık hizmeti sunarken yansızlıklarını korumakla yükümlüdür" ifadeleri yer aldı.

2020'deki sözleri gündem oldu

Tartışmalar sürerken sosyal medyada CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 2020 yılında bir konuşmasında kullandığı, "Doktorun rabia yapanı, kurt işareti yapanı olmaz" sözleri paylaşılmaya başlandı. Bu sözlerin gündem olması üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yayınladığı açıklamayla Özel'e tepki gösterdi. Büyükataman açıklamasında, "Özel'in zihninin derinlerindeki Türk düşmanlığının bir kez daha ayyuka çıktığını" öne sürdü.

"Özel'in asıl hedefi Türklük'tür"

Özel'in terörist başına özgürlük isteyenlere, şanlı Türk ordusuna iftira atanlara, terör örgütü propagandası yaparak doktorluk mesleğini lekeleyenlere Hipokrat yeminini hatırlatmaya cesaret edemediğini ifade eden Büyükataman, Özel'in, bozkurt işareti yapanları hedefe koyduğunu, tarafını bir kez daha gösterdiğini belirtti. Büyükataman, şunları kaydetti:

Büyük Türk milletine ve aziz milletimizin tüm değerlerine karşı eli kanlı teröristlerle saf tutan, her türlü bölücülüğe ifade özgürlüğü maskesiyle sahip çıkan CHP'nin 'bozkurt hazımsızlığı' köklerinden ne kadar koptuğunu, kuruluş ayarlarından eser kalmadığını göstermektedir. Her fırsatta Türk milletine ve devletine saldıran TTB'nin ve DEM'in peşine takılan Özgür Özel'in sinsi sözlerinin esas hedefi Türklük'tür.

Özgür Özel'e ilk tavsiyemiz bir an evvel Gazi Mustafa Kemal Atatürk çizgisine dönmesi ve Türk düşmanları ile işbirliği sevdasından vazgeçmesidir. İkinci tavsiyemiz ise içten içe yanıp tutuştuğu cumhurbaşkanı adaylığı hevesiyle kör olan gözlerini açması ve geçmişte uyarılarımızı dikkate almayarak Türk ve Türkiye karşıtı her türlü ortaklığı gerçekleştiren Kılıçdaroğlu'nun bugün ne durumda olduğuna bakmasıdır.

Özel'in UEFA tepkisi

CHP lideri Özel, UEFA'nın Demiral hakkında soruşturma başlatmasının ardından tepki göstererek, "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" ifadelerini kullanmıştı.