28 Mart 2024, Perşembe
Giriş: 13.08.2022 12:27 | Son Güncelleme: 13.08.2022 13:04

Business Insider bin dolara yaşanacak 6 şehri yazdı: Bursa da listede

Business Insider dünyada ucuz ve kaliteli şehirleri inceledi. ABD'li dergi bin dolar ve altında yaşanabilecek en iyi 6 kenti sıraladı. Buenos Aires, Santiago, Sofya, Monterrey ve Cape Town'un olduğu listeye Türkiye'den Bursa girdi
Business Insider bin dolara yaşanacak 6 şehri yazdı: Bursa da listede - Resim: 1

Dünya genelinde hayat pahalılığı nedeniyle birçok insanı masrafları azaltmanın yollarını arıyor. Bulunan çözüm yollarında biri de taşınmak hatta ülke/şehir değiştirmek olabiliyor. Alman mülkiyetindeki Amerikan haber web sitesi Business Insider da yüksek enflosyon ortamında ayda bin dolar ve altında kaliteli bir hayat yaşanabilecek en iyi 6 şehri seçti. Listede Türkiye'den Bursa yer aldı.

Business Insider bin dolara yaşanacak 6 şehri yazdı: Bursa da listede - Resim: 2

Buenos Aires - Arjantin

Güney yarımkürenin Paris'i olarak da bilinen Arjantin'in başkenti, inanılmaz yemekler, hareketli gece hayatı ve sayısız kültürel aktivite sunuyor. Buenos Aires'in merkezindeki ufak bir dairede, aylık yaşam giderleri ile birlikte 730 dolara yaşamak mümkün.

Business Insider bin dolara yaşanacak 6 şehri yazdı: Bursa da listede - Resim: 3

Santiago - Şili


Şili nüfusunun yaklaşık yüzde 35'inin yaşadığı Santiago, And Dağları'nın etkileyici manzarasıyla sakinlerine maliyeti düşük bir yaşam sunuyor. Şehir merkezine yakın bir dairede yaşamak ve yaşam maliyetlerini karşılamak için bin dolar (yaklaşık 18 bin lira) yeterli oluyor.

Business Insider bin dolara yaşanacak 6 şehri yazdı: Bursa da listede - Resim: 4

Sofya - Bulgaristan 

Bulgaristan hem doğal güzellikleri hem de zengin tarihi ile diğer Avrupa Birliği ( AB) üyesi ülkelerine uygun maliyetli bir alternatif oluşturuyor. Yaşam kalitesi Paris ile kıyaslanabilecek seviyede olan kira ve masraflar için ayda bin dolar yetiyor.