03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.07.2023 11:44 | Son Güncelleme: 28.07.2023 16:47

CHP lideri Kılıçdaroğlu Akbelen'e gitti: Bu ağaç sadece sizin değil, 85 milyonun ağacıdır

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, pazartesi gününden beri ağaç kesiminin sürdüğü ve İkizköylülerin nöbet tutmaya devam ettiği Akbelen Ormanı'na geldi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, "Bu ağaç sadece sizin değil, 85 milyonun ağacıdır" ifadelerini kullandı
CHP lideri Kılıçdaroğlu Akbelen'e gitti: Bu ağaç sadece sizin değil, 85 milyonun ağacıdır

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda pazartesi günü iki yıl aranın ardından yeniden ağaçlar kesilmeye başladı. Bölgedeki İkizköylüler, günlerdir direnişlerini sürdürüyor. İkizkoyDireniyor hesabından  bugün yapılan paylaşımda sabah saat 07.00'den itibaren ağaç kesimine yeniden başlandığı aktarıldı. 

Bugün de bölgeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte Akbelen Ormanı'na geldi. Kılıçdaroğlu, ilk olarak halkın taleplerini dinledi. Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrendiğim için değil, sizin derdinizi anlatmanıza imkan sağlamak içindir. Benim Ankara'da konuşmamın önemi yok, sizin anlatmanız önemli. Bu çam, bu ağaç sadece sizin değil, 85 milyonun ağacıdır" ifadelerini kullandı. 

"Bu orman sadece ağaç değil, ormanda binlerce canlı var" diyen Kılıçdaroğlu, "Her birisinin hakkını, hukukunu korumazsak görevimizi yapmamış oluruz. Ağacı kestiğinizde, suyu kesmiş, tabiatı öldürmüş oksijeni öldürmüş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor, bu çeteler bunu bilmiyor. Boşuna mı beşli çete diyordum. Bütün Türkiye'de bunlar var. Ama siz direniyorsunuz, yanınızdayım" diye konuştu.

"Milletvekillerini görevlendireceğiz"

Buradaki davayı sonuna kadar izleyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Hukukçu milletvekillerini bu konuda görevlendireceğiz. Davanızı da çok iyi biliyorum, hangi mahkemelerde takıldığını da biliyorum. Ama bunları sizin ağzınızdan bütün dünyanın öğrenmesi gerekiyordu" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kesim alanına gitmemesi üzerine halk tepki gösterdi. Halk, Kılıçdaroğlu'na 'arabaya değil barikata' sloganları attı. Tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, kesim alanına gitti. Jandarma heyetin içeri girmesine izin verirken arkasından girmek isteyen halka cop ve biber gazı ile saldırdı.

Bodrum Belediye Başkanı Aras da bölgeden yaptığı paylaşımda, "Asırlık çam ağaçlarımızın ve su kaynaklarımızın baş düşmanı olan termik santrallere kömür yetiştirmek uğruna katledilen Akbelen Ormanı, rant uğruna işlenen en büyük insanlık suçlarından biri olarak tarihimizdeki yerini aldı. Bugün, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Partimizin çok değerli Milletvekilleri ve Yöneticilerinin katılımı eşliğinde gerçekleştirdiğimiz Akbelen ziyaretimizle vatansever vatandaşlarımızın sesi olduk, olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.