08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.05.2024 08:50 | Son Güncelleme: 30.05.2024 08:53

CHP lideri Özgür Özel, Ahududu oyununu izledi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Nedim Saban'ın yönettiği Ahududu tiyatro oyununu izleyip, oyuncuları tebrik etti
CHP lideri Özgür Özel, Ahududu oyununu izledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yönetmenliğini Nedim Saban'ın yaptığı Ahududu isimli tiyatro oyununu izledi. Oyunculara çiçek veren Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yönetmenliğini tiyatromuzun saygın isimlerinden Nedim Saban’ın yaptığı, çok değerli oyuncuların yer aldığı Ahududu isimli tiyatro oyununu bu akşam büyük bir keyifle izledik" ifadelerine yer verdi.

 

X hesabından yaptığı paylaşımda "Özgür Özel özeldir!" diyen Nedim Saban ise "Yıllar önce bir ustamıza yardım eli uzatmak için önemli bir toplantıyı yarıda kesmişti. O gün özel bir insan olduğunu anlamıştım. Her hafta bir sanat etkinliğine giderek köklerindeki kültür ve sanat politikasını yeşertiyor şimdi! Ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

 

Ahududu hakkında

Dünyanın en büyük starları tarafından yorumlanan ve Cary Grant’ın başrolde oynadığı bir film olarak da bilinen (Arsenic and Old Lace), Türkiye’de daha önceleri Suna Pekuysal, Vasfi Rıza Zobu, Ani İpekkaya gibi ustalar tarafından oynandı. Oyunun yeni prodüksiyonunda başrollerde Suna Keskin ve Melek Baykal var. Baykal, yıllar sonra bu kara komediyle ahneye dönüyor. Nedim Saban da uzun yıllar sonra sahnede oyunun delisi rolüyle yer alıyor. Oyunun diğer rollerinde Cem Güler, Halim Ercan, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkin ve Bülent Seyran yer alıyor.

Ahududu oyununun konusu

Nedim Saban oyunun konusunu şöyle anlatıyor: Dünyada birçok olay yaşanırken biz tiyatrocular bambaşka şeyler konuşuyoruz. Oyun bununla da dalga geçiyor. Şiddetli ve adaleti sorguluyor. İçinde birçok tenası olan, aynı zamanda müthiş güldüren ve tek bir espri üzerine gidebilen bir kara komedi.

Doğru kadroyu doğru zamanda kurabilmek de gerekiyordu. Suna Keskin ve Melek Baykal'ın bir arada sahnede olması müthiş heyecan veriyor .Melek Baykal yıllardır tiyatroya dönmek istiyordu. Birçok proje üstüne onunla konuştuk ancak bu proje en doğrusu oldu. Ahududu için 'her şeyin denk geldiği bir oyun diyebiliriz.'