14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2023 13:40 | Son Güncelleme: 23.07.2023 15:17

CHP Parti Meclisi toplantısı başladı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’nde görevden alınan il başkanlarının itirazlarının ve bazı il ve ilçe örgütlerinin yönetim kurulu üye sayısının artırılması gibi kararların alınacağı toplantı başladı
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Son haftalarda parti içi gerilimlerin yaşandığı  Cumhuriyet Halk Partisi bugün 13.24'te Parti Meclisi'ni topladı. Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Ağrı, Hakkari, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarının görevden alınması gibi konular görüşülecek.

Sızdırılan toplantı gündemde

Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların Zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlanmıştı. Sızdırılan toplantıda, CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın da yer alıyordu.

Yayınlanan kayda göre toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşuyor. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylüyor. Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafı bulunuyor ve kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yer alıyordu.

"Toplantılar devam edecektir, gizli bir tarafı yok"

Sızdırılan kayıt hakkında ilk yorumunda, seçimden bu yana buna benzer belki 200'e yakın toplantı olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Bunlar devam edecektir, gizli bir tarafı yok. Yarın da toplantımız var, hatta bugün de buna benzer bir toplantımız var. Hiçbir gizli tarafı yok" dedi.

İBB Başkanı sızdırılan videonun kaynağı hakkında sorulan soruya ise, "Onu araştıracağız. Ne olmuş, nasıl olmuş, bunu seven kimler var? Parti içinden mi, parti dışından mı bakacağız. Biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileri ile konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Oradan sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz" vermişti.

"Etik olarak rahatsız edici"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ortaya çıkan kayıt hakkındaki ilk açıklamasında "Sonuçta partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptıkları bir toplantı olarak düşünebiliriz. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var. Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam. Parti içinde bir kişi genel başkanlığa aday ise gelir başımın üstünde yeri vardır. Kendisini destekleyen arkadaşlarıyla hareket edebilir. Bu bizim geleneğimizde var" ifadelerini kullanmıştı.

Olaydan sonra dün ilk kez bir araya gelindi

İkili dün CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen Belediye Başkanları toplantısında olaylardan sonra ilk kez bir araya geldi. Toplantıdan sonra gazetecilerle konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Toplantıdan uzlaşı mı yoksa daha büyük bir ayrışma mı çıktı?" sorusuna, "Ayrışım falan çıkmadı gördüğüm kadarıyla. Hepimiz şapkamızı önümüzü koyduk, düşündük. Genel Başkan şimdiye kadar yaptığımız, yapılan eleştirilere çok detaylı cevaplar verdi. Öyle cevaplar verdi ki karşısında aksini iddia etmemiz söz konusu olamazdı" yanıtını verdi.