02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.09.2023 10:00 | Son Güncelleme: 15.09.2023 10:20

CHP’de yarış başlıyor: Kılıçdaroğlu'na karşı iki aday

CHP’de liderlik yarışı bugün başlıyor. Değişimcilerin adayı olarak öne çıkan Grup Başkanı Özgür Özel ve İlke ve Demokrasi Hareketi’nin sözcüsü Prof. Dr. Örsan Öymen adaylıklarını açıklaması bekleniyor
CHP’de yarış başlıyor: Kılıçdaroğlu'na karşı iki aday

Mayıs seçimleri sonrası, yerel seçimler öncesi CHP'de Kurultay çalışmaları hız kazandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dün Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası'na yaptığı ziyarettte, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylığını bugün açıklayacağını ilan etti. Özel de salı günü Genel Merkez'de bir basın toplantısı yapacağını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu dünkü basın toplantısında "İstanbul'dan bir başka arkadaşımız var. O da adaylığını duyuracak" dedi. Kulislerde CHP liderinin bahsettiği ismin İlke ve Demokrasi Hareketi’nin sözcüsü Prof. Dr. Örsan Öymen olduğu konuşuluyor.

Art arda duyurmaları bekleniyor

Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkezi’nde düzenleyeceği basın toplantısında adaylığıyla birlikte yol haritası niteliğindeki Tutum Belgesi’ni de açıklayacak. Özel’in Parti Meclisi (PM) ve Meclis grubundan genç ve yeni yüzlerle kamuoyunun önüne çıkarak değişim mesajı vereceği belirtiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın isimlerin de Özel’in toplantısına katılarak destek verecekleri vurgulanıyor.

Özel’in ardından CHP Genel Merkezi’nde, eski Genel Başkan Altan Öymen’in yeğeni Prof. Dr. Örsan Öymen'in de adaylığını ilan etmesi bekleniyor.  CHP eski Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Örsan K. Öymen, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden sonra, CHP'nin 2023 kongre ve kurultay sürecinden önce, “CHP’de devrim Türkiye’de devrim” mottosuyla CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’nin kurulmasına öncülük etmişti.

Kurultay'ın kasımda yapılması bekleniyor

Cumhuriyet Halk Parti’sinde il kongreleri süreci başladı. Ekim ayının ortasına kadar il kongrelerinin tamamlanması bekleniyor. İl kongreleri tamamlandıktan sonra Parti Meclisi’nde kurultay tarihi için karar verilecek. Genel Kurultay’ın kasım ayı başından yapılması görüşü partide öne çıkıyor.