09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 08.10.2024 22:38 | Son Güncelleme: 08.10.2024 22:51

CHP’li Yontar, meme kanserine dikkat çekmek için kürsüde peruğunu çıkardı

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Genel Kurul'da 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na ilişkin söz aldı. Kendisinin de meme kanseri olduğunu, tedavisinin sürdüğünü belirten Yontar, "Yaşamak güzel fakat sağlıklı yaşamak ve yaş almak her şeyden daha güzel" diyerek peruğunu çıkardı
CHP’li Yontar, meme kanserine dikkat çekmek için kürsüde peruğunu çıkardı - Resim: 1

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, öldürülen kadın ve çocuklar için bir dakikalık susma eylemi gerçekleştirdi.

CHP’li Yontar, meme kanserine dikkat çekmek için kürsüde peruğunu çıkardı - Resim: 2

Bir dakika boyunca konuşmayan Karaca, "Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin, Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi, bir dakikalık susmaktan yana kullandım, 'kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın' diyerek." ifadelerini kullandı. Genel Kuruldaki bazı milletvekilleri Karaca'nın eylemine alkışlarla destek verdi.

CHP’li Yontar, meme kanserine dikkat çekmek için kürsüde peruğunu çıkardı - Resim: 3

Karaca daha sonra üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na ilişkin konuşma yaptı.

CHP’li Yontar, meme kanserine dikkat çekmek için kürsüde peruğunu çıkardı - Resim: 4

Yönter, Sağlık Bakanlığı'nın, yerel yönetimler, üniversiteler ve sağlık kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kadınların meme kanseri konusunda farkındalığının arttırılması gerektiğini söyledi.