29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.05.2023 11:56 | Son Güncelleme: 18.05.2023 12:25

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Ben karşımda daha mert daha yürekli bir rakip görmek isterdim

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bir demokrasi şöleni ve huzur havası içinde geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan'ın iftira kampanyaları içinde gölgelendi. Ben karşımda daha mert ve daha yürekli bir aday görmek isterdim" dedi
Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Ben karşımda daha mert daha yürekli bir rakip görmek isterdim

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gecesinden sonra ilk kez kamuoyunun karşısına çıkarak basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

  • 14 Mayıs geride kaldı. 28 Mayıs günü Cumhuriyet'imiz için devletimiz ve milletimiz için yeniden çok önemli bir seçime gidiyoruz. İki aday ve iki farklı anlayış daha önce bir seçim olmamış gibi sıfırdan milletimizin karşısına çıkacak. 
  • Benim görevlerimden birisi de gerçekleri söylemektir. İlk turda bize inanan 25 milyon seçmen olmak üzere oyunu kullanan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.
  • İlk turda sandıktan bu iktidara karşı değişim mesajı çıktı. Erdoğan iktidarının küstahlığına dur dedik. Milletimizin oyunun yarısını bile alamadılar. Oyları önemli ölçüde eridi. Neticede AK Parti yedi puan geriledi. Bunu bütün milletimin bilmesini isterim.
  • Bir demokrasi şöleni ve huzur havası içinde geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan'ın iftira kampanyaları içinde gölgelendi.
  • Ben karşımda daha mert ve daha yürekli bir aday görmek isterdim.
  • Milletimiz yetkiyi iktidara vermeyerek bu sistemden memnuniyetsizliği gayet açık bir şekilde ortaya koydu.
  • Milletimiz öbür tarafa gereğini yaptı ancak bize de çok güçlü mesajlar verdi. Kimi sandığa gitmedi, kimi tepkisel oy kullandı, kiminin de eli istemeye istemeye Erdoğan'a gitti. Biz de sizlerin mesajlarınızı aldık. Adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken milyonlarca vatansever insanımız var. Bu on günde tüm gücümüzü onlara sarf edeceğiz.
  • Tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Biz YSK'ya gerekli tüm itirazları yaptık. Son bir oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz. Ancak bu seçim bir kez daha gösterdi ki bunların ahlaksızlıkları ve usulsüzlükleri sınır tanımıyor.
  • 28 Mayıs'ta seçi sabahı her sandıkta bu kez bir iki değil 5 müşahite ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek, her koşulda güvenebileceğimiz çok daha fazla yiğit, kadın ve erkek sandık görevlisine de ihtiyacımız var. 
  • Gelin önce şu terör meselesine. Suçlu psikolojisiyle bize iftira atmaya çalışan Erdoğan'la bir konuşalım. Sen değil misin terör örgütü mensuplarıyla masaya oturan? Senin ne haddine bize kara çalmak. Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım. Hiçbir zaman da oturmayacağım. Nokta. Erdoğan, senin izlediğin hiçbir gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim. Sen değil misin şanlı Türk ordusuna kumpas kuran? Ben bunları bilmiyor muyum? Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla bir arada durmadım. Nokta. Sen ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın.
  • 10 milyondan fazla mülteci getirdin. Bu da yetmedi, ithal oy sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını haraç mezat sattın. Kendi vatandaşlarımızı mülteci konumuna düşürdün. Ben iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim. Nokta. 
  • Erdoğan, sen bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim etti. Anneleri babaları uyuşturucu tacirleri karşısında çaresiz bıraktın. İktidara gelir gelmez uyuşturucu baronlarının tamamının kökünü kazayacağım. İki adet torbacıya öldürttüğünüz gerçek ülkücü kardeşimiz Sinan Ateş'in hesabını soracağım. Erdoğan, sen parmağındaki tek yüzükle iktidara geldin. Eğer bu yüzükten fazla bir şeyim varsa bana hırsız diyebilirsiniz dedin. Ama şimdi kendini, aileni ve etrafındakilerin yedi sülalesini zengin ettin.
  • Ben hiçbir zaman çalmadım çırpmadım. Buna tenezzül bile etmedim. Devletin ve milletin beş kuruşunda gözü olanın gözünün çıkaracağım. 
  • Söz verdim milletime, burunlarından da fitil fitil getireceğim.  28 Mayıs'ta yeni bir seçime giderken, farkında mısınız bunlar kalırsa 10 milyondan daha fazla sığınmacı gelecek? Bunlar kalırsa dolar 30 liraya dayanacak. Bir kuru ekmek 10 liraya çıktığından sefalet derinleşecek. Bunlar kalırsa farkında mısınız? Bunlar teröristlere taviz vererek ülkeyi yönetecek, her meşrepten teröristi meclise sokacaklar. Kimse kusura bakmasın, biz buna asla taviz vermeyeceğiz.
  • İşte bunun için en az bir milyon insan sandık başında olacağız. Söz mü? Güvenliği sağlayacağız. Sevgili vatandaşımız, seni de oy attığın sandığın başında bekliyorum. Dün söyledim, yine söylüyorum. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Milletim ayağa kalksın. Vatanını seven omuz omuza versin. Vatanını seven sandığa gelsin.