19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 03.06.2023 12:42 | Son Güncelleme: 03.06.2023 21:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklayacak: Yeni kabinede kimler yer alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu akşam 19.00'da Çankaya Köşkü'nde düzenlenen yemek sonrasında yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Yeni kabinede Mehmet Şimşek'in Maliye Bakanı, ABD’de 'Müthiş Türk kızı' olarak tanınan Hafize Gaye Erkan'ın ise Merkez Bankası Başkanı olarak görev alması bekleniyor
Arşiv
Arşiv

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ikinci turunu kazanan Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleşen yemin töreniyle göreve başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya'da düzenlenen yemek sonrasında yeni kabineyi de açıklayacak. 

Oksijen'in edindiği bilgilere göre son anda bir değişiklik yapılmazsa Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı oluyor. ABD’de 'Müthiş Türk kızı' olarak tanınan Goldman Sachs gibi finans devleri ile çalışan Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası'nın yeni başkanı oluyor. Hakan Fidan Dışişleri Bakanı, İbrahim Kalın MİT Müsteşarı olurken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın yerine ise Çağatay Kılınç getiriliyor. Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler ise Milli Savunma Bakanı oluyor.