25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.05.2023 21:50 | Son Güncelleme: 26.05.2023 22:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı sana yol vermedikçe hiçbir şey geçiremezsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi canlı yayına katılarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bütçe Komisyonda ne yapacaksın? Onlar da Cumhur İttifakı'nda. Cumhur İttifakı sana yol vermedikçe bunu geçiremezsin. Milleti aldatma" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı sana yol vermedikçe hiçbir şey geçiremezsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında seçime iki gün kala açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

  • Meydan biz hazırız, bu işi bırakmayacağız diyor. Rehavet yok taban bu işe asılıyor.
  • Kendine Demokrat dede demekle demokrat olunmuyor. Kılıçdaroğlu'nun linç kampanyaları artık rutinleşti.
  • İnce'nin adaylıktan çekilmesine üzülmüştüm. Hastalanan validesi ve onun için iki kez aradım. Siyaseti at pazarlığına çevirdiler. Oy oranına bakmadan herkes CHP'den vekillik kopardı. Toplam oyları yüzde 1 olmayan partiler CHP'den 40 vekil kopardı. Hesap uzmanısın diyorsun sana ne kalıyor.
  • Kılıçdaroğlu ile mutabakattan bahsetti. Niyetleri terörist başı ve Demirtaş'ı hapisten çıkarmak. Kılıçdaroğlu ne diyor Demirtaş'ı çıkarmak için oyunuzu bana verin diyor. Nerede kaldı hak hukuk adalet.
  • Bay bay Kemal yalanın piri. Yalan dersini almak istiyorsan Bay bay Kemal'e git. Düne kadar sosyal demokratız diyorlardı Nazileri mumla aratacak dil kullanıyorlar.
  • Yapay bir milliyetçilik dili kullanıyorlar. Biz PKK ile Kürt kardeşlerimizi ayırıyoruz. Kürt kardeşlerimizle ilgili sorunları çözüme kavuşturan biz olduk. Kürt kardeşlerim büyük Türkiye ailesinin bir parçasıdır. Başbakanlık görevi verdiğimiz zat ayırılırken pazara kadar değil mezara kadar demişti. Diğeri senin yanındakiler ne akdar kifayetli diye sorduğumda cevap verememişti.
  • (Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan hakkında) Bu söylenen kişilere başbakanlıksa başbakanlık verdik. Bakanlıksa bakanlık... Ama insanoğlu doymuyor. Başbakanlık görevini verdiğimiz zat ayrılığında bir veda konuşması yapmıştı. Pazara kadar değil mezara kadar beraberiz demişti. Diğeri bana istifasını getirirken yanımdaki arkadaşların kifayetsiz olduğundan bahsetmişti. Senin yanındakiler ne kadar kifayetli diye sorduğumda bana cevap verememişti. Ben onların gramajını biliyordum.
  • Kılıçdaroğlu'nun koltuğu kapmak için ihtiyacı var. Yarım puan bir puan gibi. Hepsini toplasan zaten bir de yapmıyor. Kılıçdaroğlu'nun derdi ne yapıp edip cumhurbaşkanlığı koltuğunu kaparım. Burada zaten İYİ Parti ve HDP biraz ağırlıklı olan bu iki parti. Diğerleri bir puanı bile bulamıyorlar.
  • Biz bağımsız güçlü Türkiye'yi kurmaya çalışırken onlar bölünmüş Türkiye istiyorlar. Biz pazar günü seçimi aldığımızda onların hesapları tutmayacak. Bunlar paramparça olacaklar, duman olacaklar. Bunların bir kısmı veya tamamı emekliye ayrılacak.
  • Bankalardan kredi alamayan kim var. İşleri güçleri yalan. Bu zat yalan vaatlerle milleti aldatmaktan vazgeçmiyor. Bir de SMS gönderiyorlar. Bütçeyi nasıl yapacaksın. Cumhur İttifakı yol vermediği sürece sen plan bütçe komisyonundan neyi geçiriyorsun. Borçların yapılandırılması konusunda yetki meclise aittir. Biz Başkan olduğumuzda Meclis çoğunluğu da bizde. Bunları yine biz çözeriz.
  • Bunlardan hiç doğru söz duydunuz mu? Ben duymadım. Benim belediye başkanlığımda da aynı şeyi söylediler. Bu konserler tüm belediyelerde her zaman yapılmıştır. Bunlar topluma sürekli karamsarlık pompalıyorlar. 21 yılda kim bankadan parasını çekemedi? Bu sahtekarlık. Böyle bir şey bizim bankalarımızda hiçbir zaman cereyan etmedi. Bunlarda her numara var? Bölücü faaliyete hizmet etmedikçe hangi konser engellendi? Bir siyasi parti insanları ikna etmek istiyorsa yalandan kaçınmalı. CHP Genel başkanı korku senaryolarıyla insanımızı kandırmaktan vazgeçmiyor.
  • Kılıçdaroğlu'nun kendisi Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değişebileceğini söyledi.
  • Kira artışlarına %25 sınırlaması getirmiştik. Şimdi de başka alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Adalet Bakanlığının konuyla ilgili işlemleri içeren tedbirleri olacak. Ayrıca çeşitli destek paketleriyle konut arzını daha da artıracağız.
  • En düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkardık bu rakamın daha artırmanın çalışmaları yapılıyor. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bin TL yükseltme sözünü verdik, bunun da sözünü gerçekleştireceğiz. EYT'lilerin tüm haklarını da verdik. İlk maaşlarını aldılar güle güle harcasınlar. Temmuz'da asgari ücret için hesaplamalar sürüyor. Bugüne kadar olduğu gibi bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alıp adımları atacağız. Enflasyonda şu an düşüş eğilimine girdi.