20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 27.06.2022 20:25 | Son Güncelleme: 27.06.2022 21:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, asgari ücretin yeniden değerlendirileceğini ve memur maaşlarının 8 Temmuz'da zamlı olarak yatacağını söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, ekonomi gündemiyle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı 4 saat sürdü. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı açıklama yaptı. 

Asgari ücret ve memurlara zam yolda

''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. İnşallah en kısa sürede müjdeli bir haberi paylaşmak istiyoruz“ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayı memur maaşlarının 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödeneceğini söyledi.

Bayram tatili 9 gün

Erdoğan ayrıca konuşmasında Kurban Bayramı tatiline de değindi. Cumhurbaşkanı, tatilin 9 gün olacağını ve bayramı takip eden Çarşamba ve Perşembe günlerinin de (14-15 Temmuz) idari izin sayılacağını belirtti.