28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.05.2023 16:40 | Son Güncelleme: 17.05.2023 22:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahıl koridoru anlaşması 2 ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatına seslendi. Zafere kadar gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Erdoğan, "Açık ara birinci çıkacağımızdan şüphe duymuyorum" dedi. Erdoğan buradaki konuşmasında Karadeniz takıl koridoru anlaşmasının iki ay uzatıldığını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahıl koridoru anlaşması 2 ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti teşkilatına seslendi. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

  • Yeni seçilen ve yeniden seçilen milletvekillerimize tebriklerimi sunuyorum. 14 Mayıs'ta dünyaya örnek olacak demokrasi sınavı verdik. Samimi gayretle milli iradenin en sağlıklı şekilde sandığa yansıması için görev yapan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.
  • İlçe başkanlarımızı ve yönetimlerimizi, sandık kurulu üyelerimizi, müşahitlerimizi, bizimle birlikte süreci yönetenleri tebrik ediyorum.
  • İnşallah aynı gayreti 28 Mayıs'ta göstererek demokrasiyi taçlandıracağız. Bu meseleyi bitirene kadar en küçük rehavete meydan vermeden çalışmalarımız ara vermeden sürecek. 
  • Kati zafere kadar gece gündür çalışacağız. Açık ara birinci çıkacağımızdan şüphe duymuyorum. Ülkeyi hangi ittifakın yöneteceği kararı verildi. 2. turda fire olmaması için elimizden geleni yapacağız. Seçim gecesi televizyon ekranlarında sergiledikleri 'kazandık' tiyatrosunu hep birlikte takip ettik.
  • Kimse merak etmesin milletimizin ortak vicdanını yere düşürmemek de bizim görevimizdir. Seçim gecesi kendi elindeki veriler de aynı gerçeğe işaret ettiği halde ısrarla önde olduğunu söyleyerek yalan siyasetini bir kez daha ispatladı.
  • Buradan bir müjde duyurmak istiyorum. Karadeniz tahıl koridoru anlaşması iki ay daha uzatılmasına karar verildi. Guterres, Zelenskiy ve Putin'e yapıcı destekleri için bir kez daha teşekkür ederim.