02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.06.2023 14:30 | Son Güncelleme: 03.06.2023 20:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama töreni: Dakika dakika son gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'deki yemin töreninin ardından resmi olarak göreve başladı. Erdoğan 17.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Göreve Başlama Töreni'ne katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama töreni: Dakika dakika son gelişmeler

Cumhurbaşkanı seçimini 27 milyon 834 bin 589 oy ile kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün görevine resmi olarak başladı. Mazbatasını, TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den alan Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. Törenin ardından Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı, Göreve Başlama Töreni için Beştepe'ye geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konukları onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek ve yemek sonrası Erdoğan'ın yeni kabine üyelerini açıklaması bekleniyor.

17:46: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen törende açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada yeni kabineyle ilk toplantının salı günü gerçekleşeceğini söyledi. 

17:05: Erdoğan için Beştepe'de tören düzenleniyor.

16:59: Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapılıyor. Ayrıca Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101'er pare top atışı gerçekleştirilecek. 

16:55: Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaretinin ardından devlet ve hükümet başkanları ve uluslararası teşkilatların başkanlarının katılımıyla düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni için Külliye'ye geçti.

16:20: Erdoğan, Anıtkabir'den ayrıldı, Beştepe'ye geçiyor.

16:10: Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilebilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında neticelendirdi. 14 Mayıs'ta TBMM'de görev yapacak 28. Dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranıyla yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun biz 5 sene daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmamızın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de güven oyu aldığı bu seçimlerin, milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla, başla çalışmayı sürdüreceğiz.

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabb'im yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun"

16:03: Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çıkan Erdoğan'a, Ankara Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı eşlik etti. Erdoğan'ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

15:53: Erdoğan, Anıtkabir'e geldi. 

15:36: Erdoğan, Anıtkabir'e gitmek üzere TBMM'den ayrıldı.

15:10: Erdoğan'ın yeminin ardından İstiklal Marşı okundu.

15:08: Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.

CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri, yeminini okuyan Erdoğan'ı protesto ederek ayağa kalmadı. Muhalefet parti milletvekilleri, dün de yemin törenini izleme için Meclis'e gelen Erdoğan alkışlanırken ayağa kalkmamıştı.

15:06: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'den mazbatasını aldı.

15:00: TBMM Genel Kurulu başladı. TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli, açılış konuşmasında gündemi okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'den mazbatasını aldıktan sonra yemin edecek.

14:52: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreni için Meclis'e geldi. TBMM Geçici Başkanı olan MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan'ı törenle karşıladı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan, Meclis Şeref Holü'ne geçti.

14:30: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreni için Meclis'e gidiyor.