07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.03.2024 21:47 | Son Güncelleme: 23.03.2024 22:07

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüşü göreceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyonda geçmişten gelen etkilerin mayısa dek süreceğini belirterek, "Ancak haziran ve temmuzla birlikte yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüşü göreceğiz. 2025'te bu çok daha ileri aşamaya taşınacak, OVP'de yüzde 15 diyoruz" ifadelerini kullandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüşü göreceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ​​​​​​​adım adım enflasyonla mücadele programını hayata geçirdiklerini belirterek, "Mayıs ayına kadar geçmişten gelen etkiler devam edecek. Ancak haziran ve temmuzla birlikte yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz" dedi. Üsküdar'daki bir sosyal tesiste düzenlenen iftar programında konuşan Yılmaz, gayretlerinin millete hizmet, rotalarını çizen, önceliklerini ve gündemlerini belirleyenlerin ise milletin bizatihi kendisi olduğunu söyledi.

Vatandaşın derdi ve sıkıntısı neyse, kendilerinin de derdi ve sıkıntılarının o olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: "Sıkıntıları ortadan kaldırmak, sorunları çözmek de bizim asli vazifemiz. Bunu yapa yapa yolumuza devam edeceğiz. Ekonomi programımız başta olmak üzere her alanda planlarımızı, programlarımızı işletiyoruz. Geçen mayıs ayından sonra belirsizlikler azaldı, öngörülebilirlik arttı, siyasi güven, istikrar ortamı güçlendi. Biz de bu zeminde üretimi, istihdamı, ihracatı arttırıyoruz, cari açığımızı düşürüyoruz. Enflasyon vatandaşımızın da bizim de en büyük meselemiz, gündemimizdeki temel mesele, temel öncelikli konumuz. Enflasyona yoğunlaşmış durumdayız. Bu biraz zaman alıyor elbette hemen sonuç aldığınız bir alan değil, dünyada da böyle. Enflasyonla mücadele eden ülkelerde bu bir sürecin sonucunda gerçekleşiyor. Biz de adım adım enflasyonla mücadele programımızı hayata geçiriyoruz. Mayıs ayına kadar geçmişten gelen etkiler devam edecek. Ancak haziran ve temmuzla birlikte yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz. 2025 yılında bu çok daha ileri aşamaya taşınacak, orta vadeli programımızda yüzde 15 diyoruz."

 

Kaynak: AA