16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.08.2024 18:57 | Son Güncelleme: 13.08.2024 19:46

Davutoğlu'ndan 'AK Parti'ye katılım' sorusuna yanıt: İstersek siyasi denklemi bir hamleyle değiştirebiliriz

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, partisinin AK Parti'ye katılacağı yönündeki haberleri yalanlayarak, "İstersek siyasi denklemi bir hamleyle değiştirebiliriz. Bunu bildikleri için Türkiye'deki siyasi statükonun devam etmesini isteyenler bu kampanyayı sürdürüyorlar" dedi
Davutoğlu'ndan 'AK Parti'ye katılım' sorusuna yanıt: İstersek siyasi denklemi bir hamleyle değiştirebiliriz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddiaları yalanladı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Davutoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından Dervişoğlu ve Davutoğlu açıklama yaptı.

Gelecek Partisi lideri, söz konusu haberlerle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: "Ben görevdeyken iki kavram kullandım aynı gün bu kavramlar Google'da en çok aranan kavramlar olmuş. Birisi epistemoloji biri de nepotizm. Bir yeni kavram söyleyeceğim; mitomani. Mitomani; sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi demek. Bir senedir 'Gelecek Partisi'nden 3 kişi, 1 kişi, 7 kişi ayrılacak' diye diye bir yılı tamamladık. İnsanda biraz utanma olur. Bunlar yalandan da utanmyorlar. Bir yıl geçti hala aynı haber tekrar tekrar geliyor. Benim bir kulağım Lübnan'da bir kulağım Bangladeş'te, bir kulağımla da Amerikan seçimlerini takip ediyorum. Mitomanilere ayıracak vaktim yok. Bizim arkadaşlarımızın da vakti yok."

Gelecek Partisi'nin Türkiye'de siyasi denklemi değiştirecek en önemli partilerden biri olduğunu savunan Davutoğlu, "İstersek siyasi denklemi bir hamleyle değiştirebiliriz. Bunu da herkes bilsin. Bunu bildikleri için Türkiye'deki siyasi statükonun devam etmesini isteyenler bu kampanyayı sürdürüyorlar" dedi.

Dervişoğlu: AK Parti'ye gidiyorlarsa hayırlı olsun

İYİ Parti lideri Dervişoğlu ise partisinden AK Parti'ye katılım olup olmayacağı sorusuna, "Gidebilirler. Biz de sizler gibi duyumlar alıyoruz. Partimizden biri gitmiyor. Bağımsız milletvekili pozisyonunda gitmesi muhtemel olan arkadaşlarımız. Onlara da biz biliyorsunuz partimizden istifa eden hiç kimseyle ilgili olumsuz tek bir beyanda bile bulunmadık, bu zamana kadar. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz tabii ki. Onlara çıktıkları yeni siyasi yolculukta başarılar diliyorum. AK Parti'ye gidiyorlarsa gönül rahatlığıyla söylüyorum ki; onlara hayırlı olsun" karşılığını verdi.