27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.04.2023 20:35 | Son Güncelleme: 28.04.2023 20:41

“Dayanışmanın 100’ü” bu hafta sonu Müze Gazhane'de

Deprem felaketinin ilk gününden beri bölgede çalışmalar yürüten yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve gönüllülerin depremzedelere yönelik dayanışma faaliyetlerini sürdürülebilir kılmayı amaçlayan İBB Kültür Dairesi Başkanlığı “Demokrasi Yüzyılı” kapsamında yeni bir projeye imza atıyor
Ozbi
Ozbi

İhtiyaç Haritası ve Afet Platformu paydaşlığında, İBB Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı iş birliğinde halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek “Dayanışmanın 100’ü” projesi, 29-30 Nisan’da Müze Gazhane’de!


Proje kapsamında, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan gelen yerel üreticilerin yörelerine ait ürünlerin satışı, STK’ların deprem bölgesindeki deneyimlerini aktaracakları söyleşiler, paneller ve konserler gerçekleşecek.

Jülide Özçelik

 

Adamlar, OZBİ, Jülide Özçelik sahnede

İBB Kültür, İhtiyaç Haritası ve Afet Platformu paydaşlığında gerçekleşecek “Dayanışmanın 100’ü” projesi gün boyu sürecek etkinliklerin ardından akşam da konserlerle devam edecek.

Mert Fırat

 

İki gün sürecek ve saat 19.30’da başlayacak konserlerde, 29 Nisan Cumartesi günü Paptircem ve konukları Can Ozan, Selin Sümbültepe, Batu Akdeniz, Egemen Akkol, Nova Norda, Süh.eyl’in ardından Adamlar sahne alacak.

Paptircem

 

30 Nisan Pazar günü ise Jülide Özçelik ve konukları Mert Fırat, Zuhal Olcay, Özge Fışkın’ın ardından da OZBİ İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Zuhal Olcay

 

STK’lar ve yerel üreticiler stant açacak

“Dayanışmanın 100’ü” projesi, bölgede sağlık, barınma, psikolojik destek, eğitim, kültür-sanat, hayvan bakımı gibi alanlarda iki ayı aşkın süredir çalışmalar yürüten STK’ların, kooperatiflerin ve gönüllülerin bundan sonra da yardım ve dayanışma faaliyetlerine devam edebilmesi için İBB Kültür çatısı altında başladı. Müze Gazhane’de, 29-30 Nisan tarihlerinde; TEGV, AÇEV, ALİKEV, SEVKAR, INOGAR, KEDV, WHR, İhtiyaç Haritası, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Vakfı, Hatay Deprem Dayanışması, İstanbul Gönüllüleri, Türk Hemşireler Derneği, Mor Dayanışma, Çorbada Tuzun Olsun Derneği, Gülmek İyileştirir Derneği, Kadın Savunması ve Nirengi Derneği’nin de aralarında bulunduğu STK’lar ile Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan gelen yerel üreticilerin stantları yer alacak. STK’lar açtıkları stantlarda bağış toplayabilecek, deprem bölgesinden üreticiler yöreye ait ürünlerinin satışını yapabilecek.

Paneller “Dayanışmanın 100’ü”nde

Proje kapsamında iki gün boyunca düzenlenecek paneller yine ücretsiz olarak İstanbulluları pek çok konuda bilgilendirecek. Dayanışmanın sahadaki yüzleri, psikososyal destek, kadın dayanışması, kültürel miras, afette sağlık politikaları gibi çeşitli başlıklardaki panellere tüm İstanbullular davetli. Dayanışmaya ortak olmak isteyen İstanbullular “Dayanışmanın 100’ü” projesinin detaylarına İBB Kültür Sanat sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.