18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 07.02.2023 20:44 | Son Güncelleme: 07.02.2023 23:54

Deprem bölgesinde eczaneden ilaç alacaklar için yeni adım

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesiyle ilgili yeni bir karar aldı. Kurum, eczaneler için özel tanımlama yaparak ilaçlara erişimi kolaylaştırma yoluna gitti
Deprem bölgesinde eczaneden ilaç alacaklar için yeni adım

Kahramanmaraş depremi sonrası arama kurtarma çalışması devam ederken, bölgede deprem nedeniyle ilaç sıkıntısı da yaşanıyor. SGK da ilaç erişimini kolaylaştırmak için yeni bir adım attı.  Eczaneler “484” kodunu girdiğinde vatandaşlar ilaçlarını daha kolay bir şekilde temin edebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu bölgelere özel tanımlama yaparak eczaneler “484” koduyla reçete girebiliyor. TC kimlik numarası ile eczaneye başvuranlar vatandaşlar ilaçlarını kolaylıkla temin edebiliyor.

SGK ile birlikte diğer bazı kurumlar da bölge özelinde yeni kararlar aldı. BDDK, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşlar için mevcut ve yeni kredilerde 6 Şubat'tan itibaren 6 ay boyunca vade ve taksit kolaylığı imkanı tanırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı da yaptığı son açıklamada deprem bölgesinde bulunan mükellefler için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edildiğini duyurdu.