18 Nisan 2024, Perşembe
Giriş: 16.02.2023 14:34 | Son Güncelleme: 16.02.2023 14:40

Depremzede eczacılar afet bölgesinde konteyner eczane kurdu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yerleri hasar gören, bazıları yakınlarını kaybeden eczacılar tarafından kurulan konteyner eczanede afetzedelere ilaç yardımı yapılıyor
Kaynak: AA
Depremzede eczacılar afet bölgesinde konteyner eczane kurdu - Resim: 1

Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilciliği tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi yerleşkesindeki iki prefabrik yapıya yerleştirilen ve raflara dizilerek ayrıştırılan ilaçlar, depremin üçüncü gününde dağıtılmaya başlandı.

Depremzede eczacılar afet bölgesinde konteyner eczane kurdu - Resim: 2

Afetzedelerin reçete gerekmeksizin beyan üzerine ücretsiz ilaç alabildiği konteyner eczanede, bebek maması, kişisel hijyen malzemesi ve hasta bezi desteği de sağlanıyor. Konteynerde verilen hizmetlere başka illerden eczacılar da katkıda bulunuyor.

Depremzede eczacılar afet bölgesinde konteyner eczane kurdu - Resim: 3

Yakınlarının cenazesine bile gidemediler

Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Ahmet Türen, depremde çok sayıda meslektaşının ev ve iş yerlerinin yıkıldığını söyledi. Herkesin öncelikle yakınlarına ulaşmaya çalıştığını anlatan Türen, "Çevremizdeki yardıma muhtaç kişilere ve enkaz altında kalanlara nasıl faydalı olacağımızın derdine düştük. Bir yandan da sağlıkçı olmamız gereği bu insanlarımızın ilaç ve eczacılık hizmetine nasıl ulaşacağını aynı anda yüreğimizde hissetmeye çalıştık" dedi. Türen, birinci derece yakınlarının afet bölgesinden tahliyesini sağladıktan sonra eczacılık hizmetini sunmaya yönelik çaba içine girdiklerini dile getirdi.

Depremzede eczacılar afet bölgesinde konteyner eczane kurdu - Resim: 4

Depremde yakınlarını kaybettiklerini aktaran Türen, "Hiçbirinin ne enkazını kaldırmaya ne de cenazesine gidemedik çünkü bize ihtiyacı olan insanların olacağını düşündük. Bunu kendimize görev bildik. Unutamayacağımız acılar yaşadığımız meslektaşlarımızla yan yana gelip konteyner eczane kurduk. Ne yapacağımızı bilmememize rağmen tamamen gönüllü eczacılarımızla bu durumu dert edindik. Depremin üçüncü gününde konteyneri açtık. Daha tasnif bile yapamadan insanlara bulabildiğimiz ilaçları dağıtmaya başladık. Deprem şokunun ardından insanların ihtiyaçları artmaya başladı. İlaçlarını aramaya başladılar. Buradan günlük ortalama 5 bin kişi ihtiyacını karşılaşabiliyor" diye konuştu