11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.12.2023 19:51 | Son Güncelleme: 19.12.2023 20:09

DEVA Genel Sekreteri Sanem Oktar istifa etti: Hayalimdeki parti bu değildi

DEVA Genel Sekreteri Sanem Oktar, partiden istifa ettiğini açıkladı. Oktar, "Siyasete girme sebeplerim hala geçerliliğini koruyor ancak dört yılın sonunda tanık olduklarım beni hayal kırıklığına uğrattı. Hayalimdeki DEVA Partisi bu değildi" ifadelerini kullandı
DEVA Genel Sekreteri Sanem Oktar istifa etti: Hayalimdeki parti bu değildi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Sekreteri Sanem Oktar, parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. X hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyuran Oktar, Aralık 2019’da Ali Babacan'ın daveti üzerine partinin kurucularından biri olduğunu belirtti. 

Oktar, "Eğer 14 Mayıs seçimlerinde kazanan Millet ittifakı olsaydı, Türkiye’ye özgün bir model uygulanacak ve sorunlarımız azalacaktı, öyle ummuştuk. Ama olmadı. Siyasete girme sebeplerim hala geçerliliğini koruyor ancak dört yılın sonunda tanık olduklarım beni hayal kırıklığına uğrattı. Hayalimdeki DEVA Partisi bu değildi. Bir yolda yürümek için önce yoldaş olmak gerektiğini gördüm. Düzeltmek için gösterdiğim çabaların da yetersiz kaldığını farkettim. Değişim için daha fazla heyecan duyan arkadaşlarımıza, gençlere alan açmanın kan değişiminin doğru olduğuna inandığım için benim için çok zor olan bu ayrılma kararını aldım" ifadelerini kullandı.