17 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2024 10:11 | Son Güncelleme: 08.09.2024 12:24

Diyarbakır'da günlerdir kayıp olan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da 19 gündür kayıp olan Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı. Diyarbakır Valisi Zorluoğlu, "Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur" dedi
Diyarbakır'da günlerdir kayıp olan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı. 

Bakan Tunç: Sorumlu olan ya da olanlar adalet önünde hesap verecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Tunç'un paylaşımında, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir" ifadeleri yer aldı. 

Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü

Eğertutmaz Deresi ve çevresinde ekiplerce inceleme yapıldı. Söz konusu bölgede yapılan aramada bulunan Narin Güran'ın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bölgede insansız hava aracı ile de inceleme yapıldı. Alınan önlemler kapsamında jandarma ekiplerince Tavşantepe Mahallesi'ne girişlere izin verilmiyor. Vali Zorluoğlu yaptığı açıklamada, "Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur" ifadelerini kullandı. 

Amcası tutuklanmıştı

Kayıp Narin’i arama çalışmalarının 11’inci gününde amca S.G. gözaltına alındı. Narin'in amcası S.G olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3 Eylül'de tutuklanmıştı.

Narin Güran

 

Adalet Bakanı Tunç S.G.'nin tutuklanmasına ilişkin, "Adli Tıp'ın birtakım tespitleri var. Annesi ve babasından kan örnekleri alındı ve amcasının aracındaki DNA'nın uyuştuğu görüldü. Bu yönde bir rapor var ve bu kuvvetli bir şüphe" açıklamasını yapmıştı.