15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.05.2023 04:30 | Son Güncelleme: 20.05.2023 23:16

Dr. Feyza Akınerdem: Aralarındaki fark ilk kez bu kadar az

Boğaziçi Üniversitesi’nden Dr. Feyza Akınerdem: “Kılıçdaroğlu milliyetçileri etkilemeye çalışırken sosyal demokrat çerçeveyi nasıl hakim tutabilecek”
Dr. Feyza Akınerdem: Aralarındaki fark ilk kez bu kadar az

• Öncelikle kimlik odaklı siyasetin sınırlarına gelmiş olduğumuzu düşünsem de hâlâ insanların siyasi aidiyetlerinin çok etkili olduğunu görüyoruz. İkincisi deprem, ekonomik kriz gibi birtakım meseleler herkesin gündeminde ve herkesi etkilemiş olsa dahi iktidar partisine yakın hissedenler arasında bunlardan hükümeti sorumlu tutan ve siyasi tercihini değiştiren bir kitlenin çok büyük olmadığını da anladık. Bu, insanların şikayetçi olmadığı anlamına gelmez ama şikayetlerini henüz hükümete yönlendirme kararını vermiş değiller.
• Tabii ki en büyük sürpriz Yeniden Refah Partisi’nin yükselmesi ve belli bölgelerde vekil çıkarması. İktidara yönelik bir cezalandırma varsa da Millet İttifakı içerisinde olmayan bir Milli Görüş partisine yönlenerek var. Böyle bir kararı cezalandırma ya da iktidara bir mesaj olarak okumak mümkün. Ama Yeniden Refah Partisi’nden yana yaptıkları tercihin de hükümet konjonktürünü çok değiştirmeyeceğini biliyorlar. Bu açıdan bir cezadan çok bir mesaj.