27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2023 18:17 | Son Güncelleme: 11.04.2023 18:25

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge hayatını kaybetti

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge yaşamını yitirdi. Otoparktaki aracında cansız halde bulunan ve kalp krizi geçirdiği değerlendirilen Özbilge'nin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı
DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge hayatını kaybetti

Alınan bilgiye göre, ailesiyle alışveriş için Güngören'de bulunan Özbilge, Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Kasım Sokak'taki otoparkta bıraktığı aracının yanına gitti. Kendisinden bir süre haber alamayınca otoparka giden yakınları, Özbilge'yi aracında hareketsiz halde buldu.

Durum, sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan kontrolde Özbilge'nin hayatını kaybettiği belirlendi. İlk bulgulara göre kalp krizi geçirdiği değerlendirilen Özbilge'nin cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Ahmet Murat Özbilge kimdir?

Ahmet Murat Özbilge, 1963 yılında Ankara'da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Özbilge 1994 yılında DSP üyesi oldu. Partisinde yöneticilik, saymanlık ve sekreterlik gibi görevleri üstlendi.

1999 ve 2004 yıllarında DSP Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği, Encümen Üyeliği, Eğitim Hizmet Güvence Komisyonu Başkanlığı, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı ve Belediye Meclisi Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

2011 yılında yapılan Kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. DSP Genel Merkezi Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Basın Yayın, İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. DSP Parti Sözcülüğü yaptı.

2016 tarihinde yapılan 10. Olağan Kurultayında yeniden Parti Meclisi Üyesi seçildikten sonra oluşturulan Başkanlık Kurulu'nda ve Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar ve Meslek Odalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde Bursa Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldu aynı yıl yapılan DSP 11. Olağan Kurultayı'nda da yeniden PM üyeliğine seçildi.

Kaynak: AA