04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.11.2023 15:11 | Son Güncelleme: 10.11.2023 18:17

Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem İYİ Parti'den istifa etti

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun ardından partinin kurucuları arasında yer alan Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ve GİK üyesi Bahadır Erdem de İYİ Parti'den istifa etti
Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem İYİ Parti'den istifa etti

Durmuş Yılmaz, İYİ Parti'den istifa ettiğini Twitter (X) hesabından duyurdu. Yılmaz'ın istifasını gösteren ekran görüntüsünü "İyi Parti üyeliğimi sonlandırdım. Bilgilerinize" diyerek kısa bir notla açıklaması dikkat çekti.

Son seçimde aday gösterilmedi

İYİ Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Yılmaz, 2018 Türkiye genel seçimlerinde, Ankara milletvekili seçilmiş ancak son seçimlerde aday gösterilmemişti.

2006 yılında atandığı Merkez Bankası Başkanlığı görevini 2011 yılına kadar sürdüren Yılmaz, merhum Deniz Baykal’ın en yaşlı üye olmasına rağmen sağlık sorunları gerekçesiyle özür beyan etmesi üzerine ikinci en yaşlı üye olarak TBMM’nin geçici başkanı olmuştu.

GİK üyesi Bahadır Erdem de istifasını açıkladı

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini duyurdu. X hesabından yaptığı paylaşımla istifasını açıklayan Erdem, yerel seçimlerde tüm illerde aday çıkarma kararını eleştirdi. Erdem, "Aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınması ısrarı maalesef İstanbul ve Ankara’nın muhalefette kalmasını riske atmakta ve son dönemde Anayasa hususunda bilinçli olarak yaratılan büyük devlet krizini de göz önüne bulundurduğumuzda hukuk tanımaz AKP rejimi için yeni fırsatlar doğurmaktadır" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz gün partiden istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AKP'ye katılmıştı.