26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2023 10:10 | Son Güncelleme: 29.05.2023 10:28

Ekrem İmamoğlu: Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin tamamlanması sonrası sessizliğini bozdu. İmamoğlu "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; "Değişmeyen tek şey değişimdir" dedi
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanması sonrası açıklama yapmaması dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sessizliğini bugün sabah Twitter hesabından bozdu.  "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; Değişmeyen tek şey değişimdir" başlıklı bir video paylaşan İmamoğlu "28 Mayıs seçimleri sonuçlandı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde bir siyasetçi olarak bu sonuçların milletimize ve güzel ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Türkiye'nin şimdi hızlıca normalleşmeye ve gerçek sorunlarına çözüm bulmaya acilen ihtiyacı var. Bugün büyük hayal kırıklığı yaşayan 10 milyonların olduğunun farkındayım. Sevgili çocuklar sakın ama sakın üzülmeyin. Hanımefendiler asla tedirgin olmayın. Beyefendiler başınız dik yürümeye devam eden. Biz az zamanda çok ve büyük işler başarabilen bir ulusuz, yine başarırız. Benzer bir hayal kırıklığı 5 sene önce de yaşanmıştı ama sadece 9 ay sonra yerel seçimlerde muazzam sonuçlar elde ettik. Doğru işler yaptık ve hep birlikte sonuç aldık, birlikte başardık. Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık. Tıpkı 38 yaşında Mustafa Kemal Atatürk gibi tıpkı, 21 Yaşındaki Fatih Sultan Mehmet gibi yapacağız" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu konuşmasına "Bugün 29 Mayıs. Bugün İstanbul'un Fethi’nin 570. yıl dönümü asırlar boyu ne ordular, ne komutanlar İstanbul'dan eli boş döndü. Ama gün geldi yöntem ve araçlar değiştiren Mehmet fethetti, Fatih oldu. Sadece bu şehri değil bu şehirde yaşayanların gönüllerini de fethetti, fethi kalıcı kıldı. Biz de gönülleri fethetmek için yola çıktık bundan sonra bütün gönülleri fethetmek için devam edeceğiz. Büyük Atatürk diyor ki, "Umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır" İstanbul'da benim gibi milyonlarca Türkiye'de 10 milyonlarca umutlu, hem de çok umutlu demokrasi neferleri var. Bu seçim kampanyasında onların inançlı, dirençli ve asla vazgeçmeyen mücadelelerine defalarca tanıdık oldum" sözleriyle devam etti. 

İBB Başkanı seçmenlere çağrıda bulunarak "Başta demokrasi neferleri olan sizleri, sevgili çocukları, o canım gençleri, anneleri bugün saat 20:00'de Maltepe Meydanı'nda düzenleyeceğimiz 570. fetih etkinliklerine davet ediyorum. Yapacaklarımızı ve değişimi konuşacağız. tüm kalpleri fethetmek için nasıl daha hızlı koşabileceğimizi birlikte paylaşacağız. Gençliğimiz var, bana güvenin her şey çok güzel olacak" dedi.