03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.05.2023 15:38 | Son Güncelleme: 08.05.2023 16:01

Ekrem İmamoğlu Konya'da konuştu: İyilik kazanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya mitinginde "Provokatör olacak, aranızda da olabilir. Zor zamanlardayız. Sizi provoke etmeye çalışanlar olacak. İyilik kazanacak" dedi
Ekrem İmamoğlu Konya'da konuştu: İyilik kazanacak

Dün Erzurum mitingine saldırı gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün  Konya'da vatandaşlarla buluştu. Miting alanındaki ablukaya rağmen, toplanan büyük kalabalığa konuşan İmamoğlu, "Bana değil, millete taş atıldı, demokrasiye taş atıldı" dedi. İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar

  • 150 -200 kişiyi yuhlamaya bile değmez. Size Erzurumluların selamını getirdim. Bana taş atılmadı, millete taş atıldı, demokrasiye taş atıldı. Sivas'ta ve Çorum'da miting yaparken haber aldık, 40-50 belediye otobüsü miting yapacağımız alana belediye tarafından çekildiğini öğrendik. Provokatör olacak, aranızda da olabilir. Zor zamanlardayız. Sizi provoke etmeye çalışanlar olacak. İyilik kazanacak
  • Konya'nın bütün burada görev yapan polislere, ayaklarına taş değmesin. Bu süreci hazırlayan emniyet görevlilerine, mülki amirlerine teşekkür ediyorum. Erzurum'da bize teminat verildi. Havalimanından yola çıktık, giderken yolda biz ne yazık ki bir emniyet tedbiri görmedik. Malum izlediniz.
  • Otobüsümüz vatandaşlara seslenirken 150-200 kişi öbür tarafta üstümüze taş atmaya başladılar. Çocukların, kadınların yaralandığını gördüm. Sukünete davet ederek oradan ayrılmak zorunda kaldım. Türk bayraklarıyla milletini selamlayan insanlara taş atan bu kişilerin Erzurumlu ile zerre ilgisi yoktur. O meydanı taşlarken süreci seyreden, bir şey yapamayan emniyet güçlerine emri veren emniyet müdürüdür. Başka kimse olamaz. Çok net. Demokrasi düşmanları şehre değil kara leke, toz bile konduramazlar.
  • Bu kirli kışkırtmaya kapılıp taş atan o gençleri tedavi etmeye geliyoruz biz. O gençleri kışkırtan makam ve mevki sahipleri, bunun içinde parti başkanı da olabilir. Bakanı, Valisi, şusu, busu... 14 Mayıs'ta evine gidecek.
  • Onların taşları, bu memleketin insanına, bu milletin hoşgörüsüne atılmıştır. Sakın korkmayın... Cesaret sevgi pıtırcığı olmaktan gelir. Benim en büyük cesaretim 86 milyon insanı tek tek sevmiyorsam namerdim. Bu yaşadığımız devlet yöneticisi aklı değişecek.
  • Sokaktaki kandırılmış bir avuç kızgın gruba sakın aldanmayın. Onlarla sakın kavgaya girmeyin. Hiç umursamayın. Sakin olalım. Sabırlı, hoşgörülü olacağız. Kızgınlara kızgınlıkla cevap vermeyeceğiz. Sandıkta sözümüzü söyleyeceğiz. Bir hafta kaldı. Oylarımızı bölmeyeceğiz. Bu işi ikinci tura bırakmayacağız. Bu milletin kaybedecek bir günü bile yok.
  • Dün Erzurum'da neyi konuşacaktım biliyor musunuz, Erzurum iller arasında ekonomik açıdan 62. sırada. Devlet orayı ihmal etmiş. Biz devletin ihmal ettiği ne varsa iyileştireceğiz. Bunlar millet kavga etsin istiyor, millet huzur içinde yaşarsa bu iktidarın iktidarda kalma şansı yok. Gidecekler.
  • Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan kaç kez randevu istedim. 16 milyon İstanbulluya randevu vermedi. Bugünün iktidarı bu diyalog kapısını kapatmasaydı, muhalefete oy verenlere hakaret etmeseydi, bu şekild eolur muydu bu memleket? Olmazdı. Kendine oy almak için her şeyi yapmak kolaydır. Bizim terbiyemizde Hz. Mevlana var. Bizim terbiyemizde Mustafa Kemal Atatürk var.