19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2023 12:49 | Son Güncelleme: 14.07.2023 15:40

Ekrem İmamoğlu'na yeni dava: 2 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak isteniyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı'ya hakaret iddiasıyla dava açıldı. İddianamede İmamoğlu'nun 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması ve siyasi yasak istendi
Ekrem İmamoğlu'na yeni dava: 2 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak isteniyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir dava açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı'ya hakaret etmekle suçlanan İmamoğlu'nun 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Tuzla'da İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılışı Programı'nda yaptığı konuşmada Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, alandaki bazı kişilerin, açılışta yaptığı konuşma sonrası aracına doğru hareket eden Yazıcı'ya yönelik yasal protesto ve eleştiri sınırını aşan eylemlerde bulunduğu, o sırada kürsüde bulunan İmamoğlu'nun da olayları tırmandırıcı ifadeler kullandığı ve saldırgan tavırları körüklediği öne sürüldü.

İddianamede İmamoğlu'nun Yazıcı hakkında "O arkadaş burayı germeye gelmiş. Nezaketsiz provokasyona devam ediyor, kötü söz sahibine aittir. Zaten arkadaş gergindi, saniyede bir öksürüyordu. Belli ki kendini kurmuş, gergin insan vücudu onu yapar, öksürür, daralır bunalır. Twitter belediyeciliği yapıyor. Bugün buraya kötü bir ruh haliyle gelmiştir. Tuzağa düşmeyeceksiniz. Belli ki bir şey olmak istiyor, bir sıkıntısı var çözüm arıyor. Dönüyorlar, 1994'ten 2019'a kadar yaptıklarını anlatıyorlar, lan 3,5 sene. 3 ayını siz çaldınız lan. 1,5 senesi pandemi, bir seneye yaklaşıyor. Cebimizdeki paraları da çaldınız, Tuzla Belediye Başkanı'dır, yanlış yapmıştır. Sadece amacına uygun kurnazca bir uygulama yapmıştır. Karşımızda kurnaz bir güç var. Kurnazlıklara asla müsaade etmeyin" dediği aktarıldı. 

İmamoğlu: Şikayet siyasi saiklerle yapıldı

İmamoğlu ise iddianamede yer alan ifadesinde, Yazıcı'nın yuhalandığı esnada 3 kez ayağa kalkıp izleyicilere dönerek onları sakinleştirmek ve susturmak için el işaretinde bulunduğunu, söz konusu şikayetin ciddiyetten uzak ve siyasi saiklerle yapıldığını, ortada detaylı savunma yapılacak bir durum olmadığını, lekelenmeme hakkının bir gereği olarak kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini belirterek üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.  İddianamede, Ekrem İmamoğlu'nun, kamu görevlisine alenen hakaret suçundan 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması ve siyasi yasak istenirken, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, suç işlemeye tahrik ve iftira suçlarından ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.