26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 18.02.2023 10:30 | Son Güncelleme: 18.02.2023 10:33

Enkazdan kurtarılan evcil hayvanlar İzmir’de rehabilite ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük hasara yol açtığı 11 ilde enkaz altından çıkarılan ya da sahiplerini kaybeden bazı kedi, köpek ve kuşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Paco Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'nde korumaya alındı
Kaynak: AA
Enkazdan kurtarılan evcil hayvanlar İzmir’de rehabilite ediliyor - Resim: 1

Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Umut Polat, 6 Şubat'ta meydana gelen Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından mobil hizmet aracının veteriner ve teknik personel ile yola çıktığını söyledi.

Enkazdan kurtarılan evcil hayvanlar İzmir’de rehabilite ediliyor - Resim: 2

Ekibin, enkaz altında kalan ya da mağduriyet yaşayan yaklaşık 300 pet hayvana tıbbi müdahalede bulunduğunu dile getiren Polat, bölgeden 9 köpek, 2 kedi ve 2 kuşun da Paco Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'ne sevk edildiğini anlattı.

Enkazdan kurtarılan evcil hayvanlar İzmir’de rehabilite ediliyor - Resim: 3

Polat, beton yığınları arasında kurtarılmayı bekleyen ya da sahiplerini kaybeden hayvanların en büyük sorununun yaşadıkları psikolojik travma olduğunu ifade ederek "Yaşadıkları stres, kaygı ve bundan kaynaklı problemler vardı. Paco Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'ndeki deneyimli arkadaşlarımız onların eğitimine, rehabilitasyonuna katkı sunacaklar. Bu süreç tamamlandıktan sonra herhangi bir sağlık problemi olmadığına kanaat getirdiğimiz kedi ve köpekler sahiplendirilecek" diye konuştu.

Enkazdan kurtarılan evcil hayvanlar İzmir’de rehabilite ediliyor - Resim: 4

Merkeze getirilen hayvanlara ilişkin bilgileri sosyal medya hesabından paylaştıklarını belirten Polat, kedi, köpek ya da kuşlarını kaybeden depremzedeleri de can yoldaşlarına kavuşturmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.