20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.05.2023 12:25 | Son Güncelleme: 13.05.2023 13:30

Erdoğan: CHP demek, çöp demektir, susuzluk demektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye mitinginde "CHP demek, çöp demektir, susuzluk demektir" dedi
Erdoğan: CHP demek, çöp demektir, susuzluk demektir

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ümraniye mitingindeki açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Ümraniye'yi çok seviyoruz. Hele hele Pazar akşamı bir başka seveceğiz. Pazar akşamına hazır mısınız? Sordum katılım ne kadar, '35 bin' dediler. Ümraniye'de çöplük patlamıştı hatırlıyorsunuz değil mi? Ey CHP bunun hesabını nasıl vereceksin ya? CHP demek, çöp demektir, susuzluk demektir.
  • Değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ümraniye bugün başka güzel. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.
  • Yaptığımız her işte attığımız her adımda tarihimize ve milletimize duyduğumuz sevgi ile ülkemize bir aşk mektubu yazdık. Hiçbir köken, inanç ayrımı yapmaksızın milletimize bir aşk mektubu yazdık. Okurken kimi zaman gözleri dolacak, kimi zaman yüzleri gülecek, gençlerimize bir aşk mektubu yazdık. Kalpten kalbe görünmeyen köprüler kurduk. Sevgi köprüleri kurduk. Vicdan köprüleri kurduk.
  • Şimdi de Türkiye Yüzyılı'nın eşiğindeyiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, yani aşk mektubu yazdığımız tüm milletimizin yüzyılı olacaktır. 14 Mayıs seçimini demokrasi şöleni olarak görüyoruz.
  • Ey Türkiye, ey İstanbul, ey Ümraniye bu mücadelede bizimle misin? Mertçe yarışmak yerine genel başkanlığa geldikleri gibi rakiplerini de kasetle elemeye çalışanlara karşı sandığın namusuna sahip çıkacak mısın? İktidarı milletin gönlüne girmekte değil de, terör örgütü ile kol kola görmekte onların gönlüne girmekte sandığa dar etmekte hazır mısın? Talimatı Kandil'den alanlara gereken cevabı sandıkta vermeye hazır mısın? Sandıklar kapanana kadar durmadan çalışmaya var mısınız?
  • Buradan soruyorum benim gençlerim bunlara geleceğini emanet eder mi? Ya bunlar terörist. Teröristlerle kol kola olanlara emanet eder mi? Benim hanım kardeşlerim bunlara evladını emanet eder mi? Öyleyse yarın ne yapacağımızı biliyoruz değil mi? Bir oy bu kardeşinize, bir oy cumhur ittifakına.
  • Türkiye Yüzyılı'nın yükselişi şimdiden hayırlı olsun. Ümraniye tulum çıkarmalı, tulum. Ümraniye buna hazır mı? Benim tanıdığım Ümraniye sandıkları patlatır. Milletimizle her buluşmamızda bir şey söylüyoruz. Diyoruz ki biz 21 yılda ülkemize asırlık eser ve hizmetler kazandırdık.
  • Peki bu Bay Bay Kemal'in bir referansı var mı? Ben şunları yaptım diyebileceği bir eser var mı? İstanbul'a bir tane belediye başkanı getirdi, adamın belediyede durduğu yok.
  • Şimdi de işte bakıyorsunuz Van'dan çıkıyor. İstanbul'u sel alıp götürüyor o nerede kayakta, nerede kızakta, nerede Bodrum'da. Ya sen İstanbul'un belediye başkanı mısın yoksa İstanbul'da turist misin?
  • Bunlara gereken cevabı vermeye Pazar günü yani yarın hazır mıyız? Bunlar bizden önce niye yapılmıyordu? Bu kardeşinizi İstanbul'a belediye başkanı seçtiğiniz zaman susuzluğu giderdik mi? Çöp dağlarını kaldırdık mı? Çukurlardan İstanbul'u kurtardık mı? Çamurdan İstanbulumuzu temizledik mi?