28 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.06.2024 14:13 | Son Güncelleme: 15.06.2024 14:39

Erdoğan ve Bahçeli'nin bayram mesajlarında 'Siyasette yumuşama' bölümü dikkat çekti

Erdoğan, İspanya-İtalya ziyareti dönüşü yani dün gece "CHP iade-i ziyaretimizi hazmedemedi" dedi, bugün sabahki bayram mesajında ise "Siyasette yumuşama iklimi milletimizin kucaklaşmasına katkı sağladı" ifadelerini kullandı. Bahçeli ise bugün yumuşama mesajları yine sert sözlerle eleştirdi
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yayınlanan Kurban Bayramı mesajında, "Siyasette oluşan yumuşama ikliminin milletimizin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladığını memnuniyetle müşahede ediyoruz. İnşallah, hep birlikte gönül gönüle vererek bu bayramı tam anlamıyla bir kardeşlik şölenine dönüştüreceğimize inanıyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın süreçli ilgili bu olumlu mesajına rağmen "İspanya-İtalya ziyareti sonrası dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklama "Eğer iade-i ziyaretimizi CHP'nin başındaki arkadaş hazmedebilseydi, bu tür bir açıklamayı yapmaya gerek duymazdı. Böyle bir açıklama karşısında cevap vermeyi dahi yanlış bulurum. Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

'Özgür Bey'den 'CHP'nin başındaki arkadaş'a

CHP lideri Özgür Özel için bir süredir "Özgür Bey" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı'nın onun yerine "CHP'nin başındaki arkadaş" demesi dikkat çekti. 

Kurban bayramı mesajından Türkiye'de anormal hiçbir şey olmadığını söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, ise "Yumuşama mesajlarına özenle saklanan ve sarılan yalan, dedikodu ve iftira kampanyasının hangi sinsi emellere, hangi sakat hedeflere odaklandığı az veya çok bellidir" dedi.

Bahçeli mesajında "Dileğim ve temennim, bayram günleri münasebetiyle herkesin bir vicdan muhasebesi yapması, dürüst ve samimi şekilde gündemdeki meseleleri ele almaları, sabır ve tahammül eşiklerimizi zorlama yanlışından derhal dönmeleridir" ifadelerini kullandı.