28 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2024 18:53 | Son Güncelleme: 13.06.2024 19:04

Erdoğan'dan Demirtaş ve Kavala'yı soran İspanyol gazeteciye: Başını sallama, ben sallamıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile basın toplantısında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala davalarını soran İspanyol gazeteciye, "Bir basın mensubunun kalkıp bu teröristleri böyle savunmuş olması bizi ciddi manada üzmektedir. Başını sallama, ben sallamıyorum" karşılığını verdi
Erdoğan'dan Demirtaş ve Kavala'yı soran İspanyol gazeteciye: Başını sallama, ben sallamıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Moncloa'daki başbakanlık konutunda bir araya geldi. Baş başa ve heyetler arası görüşme ve iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından Erdoğan ve Sanchez ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, El Pais gazetesinden bir gazetecinin, "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın davalarına" ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: "Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinin içerisinde biliyorsunuz kararları yargı verir. Bu verdiğiniz isimlerle ilgili olarak da hukuk devletindeki yargımız kararını vermiş ve bu kararlar çerçevesinde, bu örneğin bir tanesi bu isimlerden yani 100 kişiyi aşkın gencin ölümüne neden olmuş, aynı şekilde birçok terör estirmek suretiyle ülkemizin güneydoğu bölgesinde maalesef ölümlere neden olmuşlar. Şu anda sizlerin bu soruları sorması bizi düşündürüyor? Hele hele bir basın mensubunun kalkıp bu teröristleri böyle savunmuş olması bizi ciddi manada üzmektedir. Başını sallama, ben sallamıyorum. Bak ben dimdik çalışmama devam ediyorum. Her zaman için, bu Osman Kavala olur, Selahattin Demirtaş olur, kim olursa olsun, yasalar ne diyorsa, yasaların dediğini biz yerine getiririz. Hukuk neyi emrediyorsa, hukukun emrettiğini bizler yerine getiririz ve yapılan iş budur. Siz tabii Türkiye'de yaşamıyorsunuz herhalde. Biz Türkiye'de yaşıyoruz ve bu ciddi manada bölgedeki huzurun temini için attığımız adımlardır ve bundan sonra da böyle yürüyecektir."

Kaynak: AA