17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.05.2023 18:40 | Son Güncelleme: 15.05.2023 18:50

Erkan Baş: TİP ve 1 milyon seçmeni Kılıçdaroğlu'nun kazanması için çalışacak

YSK'nın yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçimlerin ikinci tura kaldığını duyurmasının ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Baş "TİP ve 1 milyon seçmeni Kılıçdaroğlu’nun kazanması için kararlı biçimde çalışmaya başlıyor" dedi
Erkan Baş: TİP ve 1 milyon seçmeni Kılıçdaroğlu'nun kazanması için çalışacak

Türkiye İşçi Partisi (TİP) resmi olmayan sonuçlara göre seçimlerde dört milletvekili çıkardı. TİP'ten Meclis'e giren isimler Erkan Baş, Ahmet Şık, Sera Kadıgil ve Can Atalay oldu. Cumhurbaşkanlığı adaylı seçimleri ise ikinci tura kaldı. Yeterli çoğunluğun sağlanaması nedeniyle Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda yeniden karşı karşıya gelecek.

YSK'nın ikinci tur açıklamasının ardından ise TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini paylaştı ve şu sözleri kaydetti:

"Sevgili dostlarım, MYK toplantımızı az önce bitirdik. İlk değerlendirmelerimizi kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağız. Ancak önce tüm enerjimizi ve gücümüzü ikinci turda ülkemizi bu karanlıktan kurtarmaya ayıracağız. Kaybedecek tek dakikamız bile yok. TİP ve 1 milyon seçmeni an itibariyle Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanması için kararlı biçimde çalışmaya başlıyor. Vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz, umudu artıracağız. Biz kazanacağız!"