05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 03.04.2024 09:01 | Son Güncelleme: 03.04.2024 09:21

Fotoğraflarla 29 kişiye mezar olan gece kulübü faciası

İstanbul'da 16 katlı binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı. Faciayla ilgili işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.
Fotoğraflarla 29 kişiye mezar olan gece kulübü faciası - Resim: 1

İstanbul Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katındaki tadilat çalışması faciaya dönüştü. Tüp patlamasıyla başlayan yangında 29 kişi feci şekilde can verdi.

Fotoğraflarla 29 kişiye mezar olan gece kulübü faciası - Resim: 2

Yetkililer ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmalarında kaynak işlemi yapıldığı sırada yaşanan tüp patlamasıyla elyaf malzemelerin tutuştuğunu belirledi. Mekanın tek kapısı olduğu öğrenilirken içeride mahsur kalanlardan çoğunun dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtildi.

Fotoğraflarla 29 kişiye mezar olan gece kulübü faciası - Resim: 3


Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. ile sorumlu müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P. ve iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alındı.

Gece kulübünde yangın: 29 kişi hayatını kaybetti- Haber Detay

Fotoğraflarla 29 kişiye mezar olan gece kulübü faciası - Resim: 4


Görgü tanıklarından esnaf Mehmet Cengiz ise Cengiz alevlerin dış cepheyi sardığını, o esnada apartman görevlilerinden birinin ilk müdahalede bulunduğunu söyledi. Cengiz, "Doğal gazı kestiler. Yangının daha da büyüyüp dış cepheyi komple sarmasını engellediler. Akabinde seçim bürosunda görevli polisler vardı. Onlara seslendik anons geçtiler" diye konuştu.