23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Giriş: 07.02.2023 08:12 | Son Güncelleme: 07.02.2023 09:02

Gece boyunca yaşanan mucize kurtuluşlar

Kahramanmaraş depreminin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Soğuk havanın etkili olduğu gece boyunca farklı şehirlerden mucize kurtuluşlar yaşandı. İşte kalan saatler için umut veren olaylardan öne çıkanlar
Kaynak: AA
Gece boyunca yaşanan mucize kurtuluşlar - Resim: 1

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yıkılan 3 binanın enkazından 1'i çocuk 4 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonundaki GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekiplerince yürütülen çalışmalarda, 5 katlı Reşit Apartmanı'nın enkazındaki Mehmet ve kardeşi Hakan Yılmaz Çağan'a ulaşıldı.

Gece boyunca yaşanan mucize kurtuluşlar - Resim: 2

Osmaniye'de 26 saat sonra 1 kişi yaralı olarak çıkarıld

Osmaniye'de yıkılan binalarda enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Ekipler, Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi'nde yıkılan 40 dairenin bulunduğu 10 katlı Bilge Sitesi enkazında 30 yaşındaki Kubilay isimli vatandaşa, yaklaşık 26 saat sonra ulaştı. Enkazdan çıkarılan yaralı, hastaneye kaldırıldı.

Gece boyunca yaşanan mucize kurtuluşlar - Resim: 3

20 saat sonra 2 kişi yaralı olarak çıkarıldı

Diyarbakır'da yıkılan binalar arasında yer alan merkez Bağlar ilçesi Tesisler Kavşağı'ndaki Serin-2 Apartmanı'nda, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma devam ediyor. Ekiplerin çalışması sonucu enkaz altından, yaklaşık 20 saat sonra biri kadın 2 kişi kurtarıldı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan 2 kişi, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gece boyunca yaşanan mucize kurtuluşlar - Resim: 4

Yıkılan binanın enkazından 22 saat sonra bir kadın kurtarıldı

Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 22 saat sonra 1 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Ekipler, İpekyol Caddesi'ndeki Osman Ağan Apartmanı'nda Suriye uyruklu Meysem Lokman'a, 22 saat sonra ulaştı.