28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 12.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Haftanın kültür ve sanat önerileri (12-18 Şubat)

Haftanın kültür ve sanat önerileri (12-18 Şubat)

Haftanın sergisi: Bayburt’tan İstanbul’a maske çağrışımları

Simay Bülbül - Fanustaki Çocuk
Simay Bülbül - Fanustaki Çocuk
İlk kez Bayburt’taki Baksı Müzesi’nde sanatseverlerin karşısına çıkan Maske/Çağrışımlar sergisi bu hafta itibariyle Contemporary Istanbul Vakfı’nın mekânı Cocoon’da başladı. 21 Nisan’a dek gezilebilecek sergide; 20 sanatçı ve tasarımcının maske yorumlamaları yer alıyor. Sergide hayatımızın asıl unsurlarından biri halen gelen maskeler, sanatçı ve tasarımcıların yorumları ile tekrar şekilleniyor ve sanat-tasarım yolu ile maskelerle barış yolu aranıyor. Prof. Hüsamettin Koçan, Feride Çelik, Banu Çarmıklı ve Özlem Yalım’dan oluşan bir sanat kurulunun şekillendirdiği sergi, hayatlarımıza ışık ve enerji katmayı hedefliyor.  

Haftanın çok satan kitap önerileri

Yerli (Amazon Türkiye, D&R, Hepsiburada, İdefix, Kitapyurdu, Remzi Kitabevi çok satanlar listelerinden ortalama alınarak oluşturulmuştur.)
  • Var mısın? - Güçlü Bir Yaşam İçin, Doğan Cüceloğlu, Kronik 
  • Seyir, Piraye, Mona Yayınevi
  • Körlük, Jose Saramago, Kırmızı Kedi  
  • 1984, George Orwell, Can Yayınları
  • Hayvan Çiftliği, George Orwell, Can Yayınları
  • Simyacı, Paulo Coelho, Can Yayınları
  • Özgürlüğün Rengi Mavidir, Cem Seymen, Destek Yayınları
  • Ben Kirke, Madeline Miller, İthaki Yayınları
  • Bilinçaltının Gücü - Zihinsel ve Bedensel İyileşme, Joseph Murph, Diyojen
  • Sevmek Yetmez - Çocuk Yetiştirmedeki Eksik Parça, Martha Moraghan Jablow, Nancy Samalin, Buzdağı 
Yabancı (The New York Times Çoksatarlar Listesi)
  • The Russian, James Patterson ve James O. Born, Little, Brown and Company
  • The Duke and I, Julia Quinn, Avon
  • The Viscount Who Loved Me, Julia Quinn, Avon
  • The Vanishing Half, Brit Bennett, Riverhead
  • The Midnight Library, Matt Haig, Viking
  • The Invisible Life of Addie Larue, V.E. Schwab, Tor/Forge
  • An Offer From a Gentleman, Julia Quinn, Avon
  • The Push, Ashley Audrain, Pamela Dorman
  • Romancing Mr Bridgerton, Julia Quinn, Avon
  • Firefly Lane, Kristin Hannah, St. Martin’s Griffin

Ruh halinize göre haftanın film ve dizi önerileri

Grace and Frankie
Grace and Frankie
Olgunluk çağı aşkları
Grace and Frankie: Kocaları Robert ve Sol’un eşcinsel olduklarını ve yakında evlenmeyi planladıklarını açıklamalarıyla Grace ve Frankie’nin alt üst edilen hayatlarını ele ele verip yeniden kurmasını anlatan eğlenceli ve ilham verici bir dizi. (Netflix) After Life: 25 yıllık karısını beklenmedik bir şekilde kaybeden Tony yeniden hayatını kurmaya çalışırken, önce kendiyle sonra çevresiyle barışacaktır. Bu sırada karşısına bakımevindeki babasının hemşiresi çetin ceviz Emma çıkar. (Netflix)
How to Get Away with Murder
How to Get Away with Murder
How To Get Away With Murder: Annalise Keating muhteşem bir kadın ama bazen karanlık şeyler yapabiliyor. Sınırlarını bilmediği için terapisti Isaac ile karışık bir ilişki içine giriyor. Bu Annalise’in terapistiyle yaşadığı ilk macera değil, rahmetli kocası Sam ile de evli ve karısı hamileyken birlikte olmaya başlamıştı. (Netflix)  Downtown Abbey: Kont Robert Crawley, Amerikalı mirasçı Cora Levinson ile 1890’da aslında önce malikaneyi kurtarmak ve para için evlenir ancak zaman içinde âşık olurlar. Malikanenin emektar hizmetkarları Anna ve Mr. Bates ise uzun ve meşakkatli yollardan geçerler.  (Prime Video)
House of Cards
House of Cards
House of Cards: Claire ve Frank Underwood birbirlerini seviyorlar mıydı bilinmez ama ekran dünyasının en güçlü çifti oldukları kesin. Korkunç insanlar oldukları apaçık ortada olmasına rağmen bu mavi kanlı, iyi eğitimli, düzgün ifadeli ve esprili çiftin cazibesine kendini kaptırmamak elde değil. (Netflix) The Undoing: Başarılı terapist Grace ve çocuk onkolojisti Jonathan mutlu bir evlilik yaşarken, çocuklarının gittiği özel okulda burslu bir çocuğun annesi Elena Alves’in hayatlarına girmesiyle işler değişir. (beIN Connect)
Netflix’in aşk üçgenleri 
Sex Education: Eric, seksi Fransız Rahim’le beraberken gizli aşkı Adam’ı özler. Eric’e hak ettiği bir şekilde nasıl davranılacağını göstermesi bakımından Rahim çok önemli bir karakter. Eric önce kendini sevmeyi öğrendi, şimdi de bir başkasını sevmeyi öğrenecek. (Netflix) 
Jane The Virgin
Jane The Virgin
Jane the Virgin: Güvenilir ve anlayışlı arkadaş Michael ve zamanla sevmeyi öğrenen tehlikeli playboy Rafael arasında gidip gelen Jane, dizide belki seçimini çoktan yaptı. Ama gerçekten bu mesele burada bitti mi sizce? Pek öyle olmayacak gibi. (Netflix) Riverdale: Meşhur çizgi romanın uyarlaması. Aslında bir aşk üçgeninden de fazlası var. Çocukluk arkadaşı Archie’ye tutulan Betty duygularına yanıt bulamayınca, Archie’nin yeni arkadaşı Jughead’e yönelirken, Archie Veronica’ya yaklaşır. Sonra her şey birbirine karışır. (Netflix)
Bridget Jones's Diary
Bridget Jones's Diary
Bridget Jones’s Diary: Aşkı arayan Bridget Jones, güvenilir ve sıkıcı görünümlü Mark Darcy’i mi yoksa yere bakan yürek yakan patronu Daniel Cleaver’ı mı seçecek? Sinema tarihinin en önemli romantik komedi serilerinden biri. (Netflix) How Do You Know: Reese Witherspoon, Owen Wilson ve Paul Rudd’ın başrollerini paylaştığı filmde, takımından ayrıldıktan sonra kendini boşlukta hisseden softball oyuncusu Lisa kendini bir aşk üçgeninin ortasında buluyor. (Netflix)
She's Gotta Have It
She's Gotta Have It
She’s Gotta Have It: Aşk üçgeni Spike Lee’nin ilk uzun metrajlı filminde, üç erkek arasında karar veremeyince hepsiyle birlikte görüşmeye karar veren Nora Darling’in hikayesi anlatılıyor. (Netflix) Derleyen: Defne Akman
Yolda bulunan aşklar
Titanik: Bütün dünya sonunu bildiğimiz bir filmi heyecanla ve tutkuyla izlediyse bunun en önemli sebebi Jack ve Rose’un büyülü aşkı. DiCaprio ve Winslet’in starlık serüveninin demir aldığı yapım. Aşk filmlerinin amiral gemisi. (iTunes)
Uzay Yolcuları
Uzay Yolcuları
Uzay Yolcuları: Uzay mekiğinde kendi uyandı diye beni de uyandıran ve 90 yılımı baş başa geçirmek zorunda kaldığım adamı sever miyim döver miyim dedirten bir aşk. (iTunes) Elizabethtown: Bu sefer düğüne değil cenazeye giden ve hayattan umudunu kesmiş bir adam var karşımızda. Aşk onu karada değil havada buluyor ve beraberinde yaşama heyecanını getiriyor. (iTunes) Kardeşim Benim: Birbiriyle kavgalı iki kardeş, üstelik biri rock star biri pop star. Yolda arabası arızalanan bir kadına yardım edip onu da arka koltuklarına katınca bu hikayeden bir aşk filizlenmemesi imkansız olurdu. (Netflix)
Yarına Tek Bilet
Yarına Tek Bilet
Yarına Tek Bilet: Bu sefer bizim ülkemizden bir tren yolculuğu.  İzmir’e doğru aynı kompartmanda yol alan iki genç insanın iniş çıkışlarla dolu hikayesi. (Netflix) What We Wanted: Çocuk sahibi olmaya çalışan bir çiftin evlilikleri, büyük heyecanla çıktıkları bir Sardinya tatii sırasında ciddi bir sınavdan geçer. Film, ülkesi Avusturya’nın bu yıl Oscar’a gönderdiği film. (Netflix) Derleyen: Gizem Elçi