03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2023 19:59 | Son Güncelleme: 13.02.2023 20:58

Haluk Levent: Gelişigüzel bir kamyon eşya yükleyip yollamayın

AHBAP aracılığıyla deprem bölgelerine yardım taşıyan Haluk Levent, depremzedeler için gelişigüzel yollanan giysilere tepki gösterdi
Haluk Levent: Gelişigüzel bir kamyon eşya yükleyip yollamayın

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremler ülke çapında bir yardım seferberliği yarattı. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar erzak ve para bağışında bulunurken, Haluk Levent de Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) aracılığıyla depremden etkilenenler için destek veriyor.

Türk Kızılay ile birlikte Trendyol üzerinden 50 TL’lik dijital destek kartlarını da satışa çıkaran AHBAP, gelen bağışlarla birlikte 1 milyar TL toplamayı başardı.

Konu hakkında açıklama yapan Levent, "Biz yeterince topladık" mesajını paylaşırken artık AHBAP'a para gönderilmemesini, bunun yerine AFAD'ın tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Levent, deprem bölgesine gönderilen eşyalarla ilgili de uyarıda bulundu ve gelişigüzel giysilerin yollanmamasını istedi:

"Kirli kıyafet kolilerinin yanında kamera kadrajına girmiş konuyla alakası olmayan markalar var bu nedenle siliyorum twiti. Ama yine de aklınızda kalsın. Gelişigüzel bir şekilde 1 kamyon eşya yükleyip irtibatsız bir biçimde deprem bölgesine göndermeyelim. Lütfen"