28 Mart 2024, Perşembe
Giriş: 11.02.2023 21:14 | Son Güncelleme: 11.02.2023 23:39

Hatay'da çöp ve tuvalet krizi büyüyor

Deprem felaketinin ardından bölgede her gün yeni bir ihtiyaç ve çözülmesi gereken sorun ortaya çıkıyor. En büyük yıkımın yaşandığı şehirden biri olan Hatay'ın merkezinde çöpler yakılmaya başladı, mobil tuvaletler patladı. Depremzedeler ağır hasarlı binaların tuvaletlerini kullanmak zorunda kalıyor
Hatay'da çöp ve tuvalet krizi büyüyor - Resim: 1

Ali Can Yaycılı Hatay'dan bildiriyor: 

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Margaret Harris'in deprem bölgesinde su ve kanalizasyon sistemlerinde oluşan zarar nedeniyle enfeksiyon riskinin artığı uyarısı her geçen gün gerçek oluyor. Felakette 6. gün geride kalırken en büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın merkezinde sokakta ve otomobillerinde kalan depremzedeler çöplerini atacak yer bulamıyor.

Hatay'da çöp ve tuvalet krizi büyüyor - Resim: 2

Öyle ki sadece sokaklar değil caddeler de artık çöp yığınlarıyla doldu. Depremzedeler çareyi çöpleri yakmakta buldu. Isınmak için yakılan ateşlerinde etkisiyle açıkhava olmasına rağmen şehri ağır bir koku çöktü. 

Hatay'da çöp ve tuvalet krizi büyüyor - Resim: 3

Yaşana bir diğer zorluk ise tuvalat problemi. Konya Karatay Belediyesi'nin yolladığı 2 mobil WC dün 17:00'de eski stadın yanına kuruldu. Ancak yaşanan yoğunluk nedeniyle tuvaletlerden biri bugün 10:00'da patladı.

Hatay'da çöp ve tuvalet krizi büyüyor - Resim: 4


Tuvalet problemi yüzünden Hataylılar çareyi risk alıp, tamamen çökmeyen ağır hasarlı okul ve cami binaları kullanmakta buldu.