13 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.08.2023 15:26 | Son Güncelleme: 02.08.2023 17:18

Hebil Koyu açıklarında yanan yat küle döndü

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında yangın çıkan motoryattaki 8 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri ve bölgedeki balıkçılar tarafından kurtarıldı. Küle dönen motoryat battı

Türkbükü Hebil Koyu açıklarında 12 metre uzunluğundaki motoryatta saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Motoryattaki 8 kişi, ekipler ve bölgedeki balıkçılar tarafından tahliye edildi.

Soruşturma başlatıldı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin müdahalesiyle yangın 1 saatte söndürüldü. Motoryat söndürme çalışmalarının ardından battı. Yangın, bölgedekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Hebil Koyu hakkında

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu bir noktada yer alması ile beraber, hebil Koyu doğal güzellikleriyle bilinir. Muğla'nın Güllük Körfezi bölgesindedir. Genelde yazlık siteler, turistik tesislerin bulunduğu bu koyda ufak özel iskeleler de vardır. Çevresinde yoğun yapılaşma vardır. Karayolu ile bağlantılıdır. Koy ortası oldukça derindir. Koyun dibindeki kumluk zemine 8-10 metreye demir atıp kalınabilir.