27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.05.2023 11:14 | Son Güncelleme: 28.05.2023 12:49

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı: Bu seçim ders çıkartılması gereken mesajlarla doludur

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu ile İstanbul Beylikdüzü'ndeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullandı. İmamoğlu"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı: Bu seçim ders çıkartılması gereken mesajlarla doludur

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ailesiyle birlikte İstanbul Beylikdüzü'ndeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullandı. İmamoğlu oy kullanma işlemini gerçekleştirdikten sonra açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı konuşmasında " İnşallah bugün Türkiye Cumhuriyeti devletimizin demokrasisi adına sorunsuz ve problemsiz bir şekilde geçmesini her şeyden önce diliyoruz. Halk olarak demokrasi mücadelemiz 200 yıldan fazla, o nedenle bu yönde geçmesi mühim, sandıkta görev olan herkese teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Bir oya bile sıkıntı getirmemek, doğru şekilde adresine ulaşmasını sağlamak önemli çünkü oy milletimiz adına bir namustur. Bu süreç buradaki görevle başlar. Söylemeden geçmek istemiyorum, bu süreçte toplumun güvenliğini sağlayan, insanlarımızın oy verme işlemlerinin sorunsuz sulh içerisinde süreci tamamlamalarına katkı sunan bütün emniyet güçlerimize de başarılı bir gün geçirmelerini ve bu hususta gereken en hassas işleyişi de yerine getireceklerine olan inancımla, kendilerini tebrik etmek istiyorum. Onlar bizim canımız Allah hepsini korusun. Şunu söylemek isterim bu seçim öncesi ne yazık ki hem ilk tur hem bu tur ne yazık ki arzu duyduğumuz dilde geçmedi. Bu dilin karşısında gerçekten insanlar umarız süreç içerisinde helalleşebilirler. çünkü çok kötü iftiralarla, içi yalan dolu bir çok hususla karşı karşıya kaldık. bunların hiçbirisi olsun istemezdik. Bazen Ne yapalım bunlar seçim sathında yapılır diyenler oluyor" vallahi benim içimi yakıyor. bu cümleyi asla kabul etmiyorum. Seçim sathı insanların özünü ortaya çıkartır. Kimsenin oyuna müdahale edilmez ki saygı duyulur" dedi

İmamoğlu konuşmasına "Çok helalleşeceğimiz şey var. Yarından itibaren bunlar konuşulacak ve ben peşini bırakmayacağım. Birileri ya olur böyle şeyler seçim sathında dese de bırakmayacağım. Söylenen şeyler çok ağır şeyler, hiç kimsenin üzerine yapışmayacak ama toplumun kalbine kötülük nakşedecek şeyler. Bu nedenle bu seçim bitti söylenenler unutulsun demeyeceğim. Altını çizmek istiyorum. Seçim anları değerlidir sonucuna adil bir şekilde sonuçlandığı şekilde elbette saygı duyacağız. Her koşulda bu tür demokrasi anlarının bir final bir son diye bakmamak lazım. Her seçim günü aslında yarın itibarıyla çok taze, ufku geniş yeni başlangıçlara sizleri yolculuğa uğurlarlar. Bu bakımdan buradan hangi mesaj çıkarsa çıksın. Bu seçim, hangi taraf olursa olsun sorgulanması ders çıkartılması gereken mesajlarla doludur. Her zaman olduğu gibi geleceğe umutla bakmalıyız. bu milletin çocukları ve gençleri umutla bakılacak bir geleceği bizden talep ediyor" şeklinde devam etti.