08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.07.2024 21:55 | Son Güncelleme: 13.07.2024 22:34

İBB Başkanı İmamoğlu: Yok öyle kanal manal, kreş her şeyi yener

Yuvamız İstanbul kreşlerinin mezuniyet töreninde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Yok öyle kanal manal. Kreş, herkesi yener her şeyi yener. Kreşler, çocuklara yapılan yatırımlar insanları ve insanlığı zenginleştirir, daha iyi bir yaşam ortamı sunar” dedi
İBB Başkanı İmamoğlu: Yok öyle kanal manal, kreş her şeyi yener

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yuvamız İstanbul kreşlerinde okul öncesi eğitimlerini tamamlayan çocuklar için Yenikapı Etkinlik Alanı’nda mezuniyet töreni düzenlendi. Etkinlikte bir konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kreşlerimiz çok asil bir kuruma doğru olgunlaşma yolunda emin adımlarla yürüyor. 150 kreş hedefimize çok az kaldı ve şu anda artık 10 binin üzerinde öğrencimiz var. Her birisi çok değerli bir altyapıyla, anaokullarına ve ilköğretim okullarına yolculuğa çıkıyorlar. İnşallah hedefimiz 20 binlere doğru çıkan öğrenciyi her yıl geleceğe hazırlayarak onları anaokuluna ve ilkokuluna yollamak” dedi.

"Çocuklara yapılan yatırımlar insanları ve insanlığı zenginleştirir"

Çocuklara yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu: “İşte her yönüyle kazandığımız, annenin babanın kazançlı çıktığı ve ailenin kazançlı çıktığı, vatanın milletin kazançlı çıktığı, insanlığın kazançlı çıktığı, ben iddiayla söylüyorum… Yok öyle kanal manal. Kreş, herkesi yener her şeyi yener. Kreş, bütün yoklukları, bütün kötülükleri ortadan kaldırır. Kreşler çocuklara yapılan yatırımlar insanları ve insanlığı zenginleştirir, daha iyi bir yaşam ortamı sunar. Aynı zamanda burada gördüğünüz hanımefendi, yol arkadaşlarımız, sevgili eğitimciler ki bu konuda hakkını teslim etmem lazım. Özellikle çocuk eğitimi, çocuk bakımı, okul öncesi eğitim konusunda çok yüksek sayıda kadınların, özellikle bu mesleğe ilgi duymasından son derece mutluyum. Dolayısıyla sevgili öğretmenlerimizi, eğitimcilerimize bu konuda uzmanlaşan yoğunluğu büyük oranda neredeyse yüzde 99 oranında kadınların olduğu böyle bir süreç bizleri de mutlu ediyor.”