04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.11.2023 18:42 | Son Güncelleme: 22.11.2023 21:36

İhracı istenmişti: İYİ Parti'de Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında soruşturma başlatıldı

İYİ Parti Müşterek Disiplin Kurulu, kesin ihraç ve tedbir talebi istemiyle disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında soruşturma başlatılmasına ve tedbir talebinin kabulüne karar verdi
İhracı istenmişti: İYİ Parti'de Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında soruşturma başlatıldı

İYİ Parti'nin, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında soruşturma başlatılmasına, savunmasının istenilmesine ve tedbir talebinin kabulüne oy birliğiyle karar verdiği duyuruldu. Partiden yapılan açıklamada, Müşterek Disiplin Kurulunun bugün toplandığı belirtildi.

Açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından, tüzüğümüzün 4 ayrı maddesinin ihlali konusunda kesin ihraç ve tedbir talebi istemiyle Disiplin Kurulu'na sevki gerçekleştirilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında soruşturma başlatılmasına, savunmasının istenilmesine ve tedbir talebinin kabulüne oy birliğiyle karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin ve ailesinin hesaplarının inceletildiğini iddia edilmişti. İddianın odağındaki Sakarya Milletvekili Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti. Dikbayır, "Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA