19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.05.2024 08:28 | Son Güncelleme: 07.05.2024 08:57

İki parti arasında 7 yıl sonra ilk: Özgür Özel ile Bahçeli TBMM'de görüşecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçen haftaki Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretinden sonra bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. TBMM'de gerçekleşecek zirve iki parti arasında 7 yıl sonra bir ilk olacak
İki parti arasında 7 yıl sonra ilk: Özgür Özel ile Bahçeli TBMM'de görüşecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek. İki lider arasındaki zirve 12.00'de gerçekleşecek.

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ziyaretin amacının CHP’nin toplumdaki kutuplaşmaya karşı siyasette yeniden diyalog zeminini korumayı kendine misyon edinmesi olduğu belirtildi. Bu misyon dolayısıyla ziyaretlerin diğer partilerle de bir silsile olarak sürdürülmesi planlanıyor.

Son görüşme 7 yıl önce

İki partinin liderleri ise en son 2017 yılında eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminde bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli, 7 yıl önce yine bir anayasa değişikliği gündemi neticesinde TBMM'de görüşmüştü.

 Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü

Özgür Özel, 2 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile AKP Genel Merkezi'nde görüşmüştü. Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından 3 Mayıs'ta önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti. 

Özel Eskişehir ve Afyonkarahisar’a gidecek

CHP lideri Özel’in, perşembe ve cuma günü Afyonkarahisar ve Eskişehir belediyelerine teşekkür ziyaretinde bulunması bekleniyor. Özel’in hafta sonu ise memleketi Manisa’da olacağı öğrenildi. Özgür Özel, 13 Mayıs Pazartesi günü ise Soma Maden Faciası’nın 10’uncu yılı dolayısıyla Soma’da anma törenlerine katılacak. CHP MYK toplantısının da 13 Mayıs günü Soma’da yapılması planlanıyor.