03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.07.2023 08:30 | Son Güncelleme: 27.07.2023 17:29

İkizköylüler ağaç kesiminin dördüncü gününde paylaştı: Akbelen Ormanı yok oluyor

Pazartesi'den beri Akbelen Ormanı'nda nöbet tutan İkizköylüler bu sabah erken saatlerde kesim alanına girmek istedi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde jandarmanın girmelerine engel olduğu görüldü. İkizköylüler, "Her sabah kesim sesiyle uyanıyoruz, içimiz yanıyor" diyerek isyan etti
İkizköylüler ağaç kesiminin dördüncü gününde paylaştı: Akbelen Ormanı yok oluyor

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nda pazartesi başlayan ağaç kesimi bugün de devam ediyor. Bölgede nöbet tutmayı sürdüren İkizköylüler günlerdir jandarmanın sert müdahalesiyle karşılaşsalar da bu sabah yine kesim alanına girmek istediler. 

İkizkoyDireniyo adlı Twitter hesabında paylaşılan videolarda jandarmanın buna izin vermediği görüldü. İkizköylüler, "Biz burada hukuksuz, yasal olmayan bir şeyi durdurmaya çalışıyoruz" diyerek yardım istedi. Evlerine yakın bir bölgede kesimin yapıldığını paylaşan İkizköylüler her sabah kesim sesiyle uyandıklarını söyledi. 

İkizköylüler bugün ağaç kesiminin durdurulması için Muğla İdare Mahkemesi önünde toplantı. Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesiminin derhal durdurulması için Muğla İdare Mahkemesi önünde buluştuk. Talebimiz çok net: "Ağaç kesimini durdurun!" ifadeleri kullanıldı.