05 Aralık 2025, Cuma
Haber Giriş: 20.09.2025 10:20 | Son Güncelleme: 20.09.2025 13:51

AK Parti'de üç günde yedi ayrılık: İl başkanlarından peş peşe istifalar

AK Parti'de Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın istifasıyla başlayan süreç, Muğla, Adıyaman, Niğde, Çanakkale, Bitlis ve Ordu il başkanlarının ayrılık açıklamalarıyla devam etti
AK Parti'de üç günde yedi ayrılık: İl başkanlarından peş peşe istifalar
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) perşembe günü başlayan istifalar zinciri, hafta sonuna da taşındı. Son üç gün içinde yedi il başkanı görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu.

İstifa süreci, Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın perşembe günü yaptığı açıklamayla başladı. Altı yıldır yürüttüğü görevi bıraktığını duyuran Yıldırım’ın oğlu Mustafa Seccad Yıldırım’ın uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada gündem olması, dikkatleri bu karara çevirdi.

Aynı gün Muğla İl Başkanı Haluk Laçin de yazılı bir açıklama yaparak, “Kendi takdirim ve Genel Merkezimizin bilgisi dahilinde ayrıldığımı paylaşmak istiyorum,” ifadelerini kullandı.

'Teşkilatımızın emrinde olmaya devam edeceğim'

Cuma günü ise peş peşe yeni istifalar geldi. Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AK Parti’mizin bir neferi olarak, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde davamız için çalışmaya, teşkilatımızın emrinde olmaya devam edeceğim,” dedi.

Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir de benzer bir açıklamayla, “kendi iradesi ve genel merkezin bilgisi doğrultusunda” görevinden ayrıldığını duyurdu.

Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, “Gerek babamın sağlık durumu, gerekse benim geçirmem gereken operasyonlar nedeniyle, uzunca bir süre Çanakkale’den ayrılmak zorunda kalacağım,” ifadelerini kullandı.

Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Genel Merkezin takdiri ile görevimden ayrılıyorum. Hakkınızı helal edin,” dedi.

İsmail Saymaz Tunceli'yi işaret etti

İstifa dalgası cumartesi günü de sürdü. Bu kez Ordu İl Başkanı Selman Altaş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla görevi bıraktığını açıkladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, istifaların devam edeceğini öne sürerek sıradaki ilin Tunceli olabileceğini iddia etti. Saymaz ayrıca AK Parti MKYK üyesi ve Kadıköy Belediye Başkan adayı Veli Arslan’ın da “bazı büyük dosyalar” nedeniyle sessizce uzaklaştırıldığını ileri sürdü.

AK Parti'den yapılan istifalara dair ilk açıklama şöyle:

  • Kongre döneminin ardından partimizin şehirlerdeki siyasi varlığını en üst noktaya taşımak amacıyla yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda 8 ilde görev değişikliğine gidilmiştir.
  • Muğla, Çanakkale, Adıyaman, Niğde, Tunceli, Bitlis, Elazığ ve Ordu illerimizde yeni il başkanları yönetimleriyle birlikte kısa sürede görevlerine başlayacaktır.
  • Kongre sonrasında şehirlerdeki çalışmalarımızın istediğimiz düzeyin altında kalması değişime dair sürecin ana eksenini oluşturmuştur.
  • Söz konusu görev değişimleri, AK Parti’mizin sadece siyasi parti değil; aynı davada birlikte mücadele eden bir aile olmasının nezaketine ve anlamına uygun şekilde yürütülmektedir.
  • Teşkilatlarımızdaki görev değişimleri, bir gelenek olarak aramızdaki kardeşliği ve çalışmalarımızdaki enerjiyi daha üst bir noktaya taşıyacaktır.
  • Temel amacımız, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nın inşasına devam etmek için gireceğimiz 2028 seçimlerinden en güçlü neticeyi alacağımız kadrolarımızla mücadelemize devam etmektir.
Kaynak: Gazete Oksijen