08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.05.2024 21:13 | Son Güncelleme: 28.05.2024 21:38

İmamoğlu: Kılıçdaroğlu'nun bana kırgın olduğunu düşünmüyorum

İBB Başkanı İmamoğlu, CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisine neden kırgın olduğu sorusuna, "Kırgın olduğunu düşünmüyorum ama 'ben sana kırgınım' derse o zaman derim ki niçin kırgınsınız?" yanıtını verdi
İmamoğlu: Kılıçdaroğlu'nun bana kırgın olduğunu düşünmüyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine kırgın olduğunu düşünmediğini söyledi.  TV100'de Candaş Tolga Işık'ın konuğu olan İmamoğlu, "Kılıçdaroğlu size niçin kırgın?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Ben bana kırgın olduğunu düşünmüyorum. Valla düşünmüyorum. Görüşemedik ama ben ısrarla aradım. Bunu ilk kez söylüyorum, en son bayramda ısrarla arayışımla, çünkü ulaşamamıştım birkaç kez... Telefon kapalı çıktı, birkaç kez meşgul çıktı ama aradım yani. Ben bayramını tebrik ettim, o da seçim sonucumu tebrik etti. Seçimden 15-20 gün sonra oluyor."

"Kurultaydan sonra hiç konuşmadınız mı?" sorusunu "Aradım, ulaşamamıştım kendisine. Dönüş yapmamıştı" diye yanıtlayan İBB Başkanı, Işık'ın, "Kırgınmış işte" ifadesi üzerine şunları söyledi: "Olabilir belki telefona bakmak istemedi, konuşmak istemedi. Benim yüzüme gün gelir bunlar konuşulmazsa ben kırgın olduğunu düşünmem. Benim öyle bir huyum var, niye benim huyumu kabul etmiyorsunuz? Ben kırgın olduğunu düşünmüyorum ama "ben sana kırgınım" derse o zaman derim ki niçin kırgınsınız?"

"Muhatap alacağım bir tarif değil"

Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" ifadesi için, "Benim muhatap alacağım bir tarif değil. Hayatımda hiç öyle bir insan olmadım" yorumunu yapan İmamoğlu, CHP'nin eski liderinin "Cumhurbaşkanı adaylığımı dayatmadım" açıklaması hakkında ise, "15 yılı aşan süreç içerisinde partim ve partimin kişilikleriyle ilgili siyasi meseleler üzerinden müzakerelerimi kamuoyuna açık hiç tartışmadım. Bu konulara cevap vermem. Çünkü öyle bir polemik dünyasının ne bana ne partime ne partimin kurumsallığına ne de benim ve milletimin inandığı o güçlü yolculuğa faydası olmaz bilakis zararı olur" dedi. 

"Sürecin son bölümünde organize olamadık, kaybettik"

İmamoğlu, CHP'de değişim sürecini başlattığı yorumları yapılan 29 Mayıs 2023 tarihli "Değişmeyen tek şey değişimdir" paylaşımıyla ilgili şöyle konuştu: "Değişmeyen tek şey değişimdir sözü sadece bir slogan değil. Altında bir konuşmam da vardı. O video psikolojisi zaten 28 Mayıs 2023 seçimlerini kaybettik. Moralimiz çok bozuk. Zaten 14 Mayıs bizi bu anlamda çok üzmüştü. Hepimiz çok emek de verdi. Ben 101 miting yaptım. Kritik anlar, eşikler çok önemlidir. 2019 öyle bir eşikti. 2019 seçimlerinden sonra hep beraber getirdiğimiz sürecin son bölümünde organize olamadık, koordine olamadık, süreçleri iyi analiz edemedik, iyi kampanyalar oluşturamadık. Sonuçta kaybettik. Bu işin bir suçlusu yok."